Erőemelés

2023.10.11. 15:46

Sajben Dániel tizenöt kategóriában lett rekorder

Már az ifjúsági és junior erőemelő Európa-bajnokság első napján szurkolhattunk Békés vármegyei versenyzőnek, a fóti helyszínen kedden Sajben Dániel, a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE kiválósága lépett pódiumra. A Szabó Ágnes által felkészített fiatal az ifjúsági 59 kg-os kategóriában szerepelt.

Gajdács Pál

– Guggolásban 147,5 kg-ot teljesített, ami új ifjúsági, junior és felnőtt országos csúcs, de a 97,5 kg-os fekvenyomása is új egyéni rekord – számolt be a tanítványa versenyéről Szabó Ágnes edző. – A felhúzás fogásnemben a 180 kg-os érvényes gyakorlata új ifjúsági, junior és felnőtt országos csúcs a klasszikus raw és a tartóruhás EQ kategóriában, továbbá mindhárom korosztályban a csak felhúzás rekordot is megdöntötte. Az összetett eredménye így 425 kg, amivel a hatodik helyet érte el és megjavította az ifjúsági, junior és felnőtt országos csúcsot. Összesen tizenöt országos csúcsjavítása volt az ifjú sportolónak – mondta érthető büszkeséggel Szabó Ágnes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában