Kézilabda

2023.10.16. 16:47

Pontvesztése ellenére élen a CSIKO SE

Első pontját hullajtotta el az újonc CSIKO SE az NB II.-es férfi bajnokság hétvégi 5. fordulójában. Az orosháziak a Makó ellen megvívott rangadón végeztek döntetlenre és változatlanul vezetik a H-jelű csoportot. A játéknap viharsarki derbije fölényes hazai győzelemmel zárult Újkígyóson, a békési fiatalok viszont szoros csatában szerezték meg első őszi sikerüket szegedi kortársaikkal szemben.

Bakulya Mihály

Simon Boldizsár ötször zörgette meg a makóiak hálóját. Fotó: Zsedényi Péter

FISE-Újkígyós–Kondorosi KK 44–29 (22–17)

Kézilabda NB II-es férfi mérkőzés. Újkígyós, 150 néző. Vezette: Kovács G., Papp B.

Újkígyós: KECSKEMÉTI – HARANGOZÓ 9, BALOGH J. 6, KÁDAS 6 (3), Fekete G. 5, Hajgató, FARKAS BALÁZS 5. Csere: KISS, Ecker (kapusok), FEKETE L. 5, Müller 1, Endrei 1, Gábor 2, MEZEI 4, Marossy. Edző: Szabó Zsolt.

Kondoros: Pankotai – ISTENES L. 5, PAPP K. 11, Polgár T. 5, Gazsó P. 1, Lőrinczi 4, Kasnyik T. 2 (1). Csere: Sztancsik (kapus), Kasnyik V. 1. Edző: Kósa Balázs.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 5/5.

Az első 10 percben még tartotta a lépést a vendég Kondorosi együttes (8–8), de Harangozó és Balogh gyors góljai „rendezték” a hazaiak játékát. A vendégeket Papp találatai tartották meccsben, de a szünetig így is megnyugtatóvá vált a kígyósiak előnye. A második játékrészt egy gyors 6–2-es sorozattal indította a házigazda (37. p.: 28–19), ezt a lendületet pedig a kondorosiak időkérése sem tudta megtörni. Magabiztos hazai győzelemmel ért véget a vármegyei derbi, a foghíjas vendégek erejéből ezen a napon ennyire futotta.

Szabó Zsolt: – Nehezen lendültünk játékba, de amikor ez megtörtént, onnantól nem volt megállás. Taktikailag fegyelmezetten, nagy tempót diktálva játszottunk, mindenki kivette a részét a győzelemből!

Kósa Balázs: – Foghíjas csapatunk ma ennyire volt képes.

CSIKO SE–Makói KC 30–30 (15–15)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 200 néző. Vezette: Kovács I., Simó.

Orosháza: Pajkó – SZÁSZ 11, Pásztor M. 1, Borbély 5, SIMON 5, Ambrus 1, NÉMETH L. 5. Cserék: Tomozi, Paulik (kapusok), Andrikó, Pásztor Á., Lászlai 1, Nagy Kristóf, Nadicsán, Viczián, Héjja 1. Játékos-edző: Héjja Ádám. A Makó legjobb góldobói: Csányi 8, Gazsó 6, Valaczkai 5, Miksi 4 (1).

Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 2/1.

A mérkőzés első 20 percében jobbára a vendégek akarata érvényesült a pályán, az orosháziak folyamatosan 2-3 gólos hátrányban kézilabdáztak (18. p.: 8–11). Borbély Levente a 22. percben egyenlített (12–12), innentől a játékrész végéig felváltva estek a találatok, a CSIKO együttese szorosan tapadt ellenfelére. Szünet után folytatódott a kiélezett küzdelem, hol a makóiak vezettek egy-két góllal, hol döntetlen volt az állás (46. p.: 24–24). Az utolsó 10 percre aztán már négygólos vezetéssel fordultak a harcosan játszó vendégek, ám az orosházi fiúk egy utolsó lendülettel lefaragták hátrányukat és igazi csapatként küzdve mentettek pontot a jól játszó Makó gárdája ellen.

Héjja Ádám: – A mérkőzésen sajnos sok hibával játszottunk és az ellenfél ezeket többször ki is használta. A hibák ellenére a csapat legnagyobb erénye így is megmaradt, mégpedig az, hogy a végsőkig küzdünk egymásért és a győzelemért. A mérkőzés képét tekintve ez egy megnyert pontnak számít egy jó csapat ellen. A szurkolóknak köszönjük a biztatást, valamint hogy a nehéz helyzetekben is mellettünk álltak.

Békési FKC U21–Pick Szeged III. 30–27 (16–14)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 100 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.

Békés: VÍGH – Novák E. 2, BALOGH B. 3, Kádas N. 4, NÉMETH B. 3, Furka, Novák Zs. 3. Csere: Gyebnár (kapus), LUKÁCS 11 (2), Fekete B., Halasi, Ritter, Fábián, Pocsai, Szabó G. Edző: Vólent János. A Szeged legjobb góldobói: Traore 6 (4), Tusjak 5, Pintér 3, Horváth T. 3.

Kiállítások: 10 perc + Furka kizárva, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 6/4.

A hazaiak remek védekezéssel tudták tartani a lépést a képzett szegedi csapattal, és még ha be is csúsztak hibát, tudták dominálni az eredményt. Szünet után 19–19-es állásnál minden kezdődött elölről. A vendégek nem tudtak fordítani, mert a békésieket mindig volt aki átlendítse a kisebb holtponton. A legnagyobb különbséget 24–20-nál alakították ki a házigazdák, ezzel végig jól gazdálkodtak.

Vólent János: – A két fiatal csapat presztízsmeccsén kitűnően játszottunk, amihez kiváló kapusteljesítmény is társult. Gratulálok a fiúknak az első őszi felnőtt győzelemhez!

További eredmény: Mezőtúri AFC–Berettyó MSE 51–31.

A bajnokság állása 5 forduló után: 1. CSIKO SE Orosháza 9 pont, 2. Mezőtúri AFC 8, 3. FISE-Újkígyós 7, 4. Makói KC 6, 5. Kondorosi KK 4, 6. Pick Szeged III. 2, 7. Békési FKC U23 2, 8. Berettyó MSE 2.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában