Kézilabda

2023.10.22. 21:18

Pontot hoztak a rangadóról

Döntetlenre zárta a Komárom elleni házon kívüli rangadóját az orosházi női csapat, amely ezzel hét forduló után is megőrizte pozícióját a közvetlen élvonalban.

Bakulya Mihály

Ludvig Krisztina szép ajándékot kapott a társaktól. Archív fotó: Zsedényi Péter

Komárom VSE–Zengő Alföld Orosházi KC 27–27 (17–14)

NB I B-s női kézilabda-mérkőzés. Tata, 80 néző. Vezette: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka.

Orosháza: Bálint – Ludvig 4, Vörös 1, Zavaczki 9 (1), Mikula 1, Kenyeres 4, Rácz 1. Csere: Reszegi (kapus), Ács, Kostyó 4, Gara, Péter, Petri, Jáhn, Baráth 3, Horváth B. Edző: Morva Zoltán. A Komárom legjobb góldobói: Bízik 8 (1), Világos 6, Szabó-Kovacsicz 5.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1.

Az első két találatot az orosháziak jegyezték, ám a folytatásban az egykori élvonalbeli játékosai révén fordított a Komárom. Támadásban akadtak üresjáratai mindkét gárdának, így szoros keretek között zajlott a meccs. A 20. percben 12–9-re hízott a hazaiak előnye, jött is nyomban Morva Zoltán időkérése. Gyorsan visszajöttek a meccsbe tanítványai, de a félidő végén megint a házigazdáknak jött ki jobban a lépés. A térfélcserét követően is a Duna-partiak álltak jobban a meccsbe (36. p. 20–16), aztán viszont összeállt az OKC védekezése, ennek jótékony hatására a félidő közepére 21–21-nél utolérték a házigazdákat. A hátralévő negyedórában fej-fej mellett haladtak a csapatok, a látogatókat Zavaczki Boglárka találatai táplálták. Az utolsó percben Baráth Berta lövését védte a komáromi kapus, az ellenakciót pedig kivédekezték az orosháziak, így maradt a döntetlen, ami reálisan fedte a játékot.

Morva Zoltán: – Gratulálok a csapatomnak, mert rangadóhoz méltón hatalmasat küzdöttek. Az első félidőben a támadójátékunkkal voltam elégedett, a folytatásban pedig megfordult. A védekezésünk visszatért arra a szintre, amit az elmúlt évben is mutattunk. Ludvig Krisztinának innen is boldog születésnapot kívánunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában