Labdarúgás

2023.10.01. 21:22

Megszorongatták az éllovast Csabacsűdön

Két vasárnapi mérkőzéssel zárult a 6. forduló a Vármegyei II./A osztályú bajnokságban, ezeken mindössze egyetlen találat született. Azt pedig a listavezető Kondoros érte el Csabacsűdön, amely sikerével négy pontra növelte előnyét az üldözőkkel szemben.

Bakulya Mihály

A csabacsűdiek lelkesen védték kapujukat, de egy átlövéssel szemben tehetetlennek bizonyultak. Fotó: Babák Zoltán

Békéscsabai MÁV SE–Dévaványai SE 0–0
Békéscsaba, 60 néző. Vezette: Nemczov Márk.
Békéscsabai MÁV: Bócsik – Petri, Viczián, Turcsek (Sipiczki), Morva, Takács K., Zsömbörgi, Zsibrita, Kőszáli (Erdélyi), Szarka, Kovács Gy. Edző: Dohányos Zoltán.
Dévaványa: Szász – Nagy Z. (Gál), Furka, Kéki, Hőgye (Kató), Szabó E., Ernyes, Diós, Somogyi, Végh, Papp V. Edző: Bereczki Árpád.

Az első félidőben mindkét oldalon akad olyan lehetőség, amikor a támadó egy az egyben vihette a kapusra a labdát, és megszerezhette volna a vezetést. Összességében a vasutasok játszottak mezőnyfölényben. A második játékrészre ez eltűnt, ekkor már zömében a két tizenhatos között pattogott a játékszer. Egy-egy nagy helyzete volt mindkét félnek, de azok kimaradtak, így igazságos döntetlen született.

Dohányos Zoltán: – A védekezésünk rendben volt, de az előrejátékunk rendkívül pontatlan volt, ezért be kellett érnünk a döntetlennel.

Bereczki Árpád: – Alacsony színvonalú mérkőzés volt, a szezon leggyengébb játékát nyújtottuk, így reális a döntetlen.

Sztankó Péter

 

Csabacsűdi GYLSE–Kondorosi TE 0–1 (0–0)
Csabacsűd, 300 néző. Vezette: Fekete Zoltán.
Csabacsűd: Kugyela – Sovány, Gerhát, Tasi N., Varga T., Sándor, Pecnyik (Jelen), Mojzsis (Styecz), Kiss G., Király, Liska (Viszkok G.). Játékos-edző: Boér Zsolt.
Kondoros: Gritta – Mladonyiczki, Rafaj P., Szebegyinszki (Bákai B.), Rafaj R., Csicsely, Czvalinga, Vajgely, Paluska, Rafaj M. (Varga E.), Takács M. (Buzás). Edző: Janis János.
Gólszerző: Takács (60.). Kiállítva: Király (85. – utolsó emberként szabálytalankodott), ill. Rafaj P. (45. – második sárga lap).

A hazai csapat motiváltan lépett pályára a listavezető szomszédvári rivális ellen, és szervezett játékkal lepte meg. A kondorosiak helyzete a második félidőre tovább nehezedett azzal, hogy emberhátrányba kerültek, de egy átlövésből még is ők szereztek vezetést. A csabacsűdiek próbálták ledolgozni a fórt, túlságosan kinyíltak az egyenlítés reményében, de újabb gól már nem született a döntetlen színezetű mérkőzésen.

Boér Zsolt: – Óriási lelkesedéssel játszva és a taktikai utasításokat maximálisan betartva, az idén talán mi adtuk fel legjobban a leckét a bajnokesélyesnek. Sajnálom a játékosaimat, mert nem egy ilyen góllal kellett volna eldőlnie a rangadónak. Jó játékvezetés.

Janis János: – Sportszerű meccsen, megszenvedtünk a három pontért. Ugyancsak pozitívum, hogy idén már nem játszunk vasárnap! Jó játékvezetés.

Benka Viktor

 

Következik

7. forduló. Október 7., szombat, 12.00: Dévaványai SE–Füzesgyarmati SK II. 15.00: Szabadkígyósi SZSC–Csabacsűdi GYLSE, Kondorosi TE–Békési FC, Békésszentandrási HMSE–Dobozi SE, Mezőberényi LE–OMTK-Rákóczi, Mezőkovácsházi TE–Békéscsabai MÁV SE, Elek USE–Mezőmegyer SE.l

 

Mesterlövészek

7 gólos: Szabó Erik István (Dévaványa).

5 gólos: Balog Krisztián (Mezőmegyer), Rafaj Milán Barnabás (Kondoros), Takács Márk Csaba (Kondoros).

4 gólos: Kasznár Márk (Elek), Papp Dávid (Dévaványa).

3 gólos: Balázs Attila (Békés), Balogh Milán (Mezőmegyer), Durkó László (Mezőberény), Fazekas Márk (Mezőberény), Nyúl Gábor (Mezőmegyer), Rostás Benjámin (Elek).
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában