Labdarúgás - Vármegyei I.

2023.10.14. 20:53

Két szoros és két sima meccs az I. osztályban

Két szoros csatát és két egyértelmű mérkőzést tartogatott a Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 9. fordulója szombati műsora. A listavezető gyulaiak Mezőhegyesen, a dobogós szarvasiak a sereghajtóvá előlépő Szeghalom ellen arattak biztos győzelmet. Gyomaendrődön hétgólos nagy csatát nyert a Medgyesbodzás, az Előre II. pedig egy szabadrúgással tartotta meg mindhárom pontot a megyeszékhelyi derbin.

Bakulya Mihály

A fehér mezes jaminaiak méltó partnerei voltak az esélyesebb Előrének

Fotó: Für Henrik

Békéscsaba 1912 Előre II.–Jamina SE 2–1 (0–0)
Vármegyei I. osztályú mérkőzés. Békéscsaba, 120 néző. Vezette: Kovács Antal.
Békéscsaba II.: Somogyi – Hursán, Bacsa, Ilyés T., Kóródi (Mágocsi), Marik, Kuzma (Borbély), Zvara (Farkas Á.), Tóth B. (Cservenák), Csikós E., Csák. Edző: Jakab Péter.
Jamina: Démusz – Horváth M., Leszkó (Simon D.), Kardos, Bogár, Lipták-Pikó, Murvai, Dankó (Villám), Kovács I. (Szaszák), Bencsik, Ökrös. Edző: Varga Péter.
Gólszerző: Csikós (47.), Ilyés T. (94.), ill. Dankó (50.). Jó: Bacsa, Csák, Mágocsi, ill. az egész vendégcsapat.

A hazaiak labdabirtoklásban nagy fölényt harcoltak ki, de ez csak meddő mezőnyfölényt eredményezett. A gólváltás után bátrabb játékra váltott a Jamina, többet próbálkozott előre, később pedig tördelve igyekezett megóvni az eredményt. A mérkőzést végül Ilyés Tamás szabadrúgása döntötte a lilák számára.

Jakab Péter: – A csapat erejét mutatja, hogy nem adta fel. Másodszor sikerült a hosszabbításban eldöntenünk mérkőzést.

Varga Péter: – Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de a fiúk ismét bizonyították, hogy van csapat Erzsébethelyen is. Úgy gondolom, minimum az egyik pontra rászolgáltunk volna a teljesítményünkkel.

B. M.

Mezőhegyesi SE–Gyulai TFC 1–5 (0–3)
Mezőhegyes, 120 néző. Vezette: Zahorán János.
Mezőhegyes: Varga P. – Jámbor, Papp M., Balogh D. (Faragó), Czene P., Isaszegi M., Boros (Zsilák), Isaszegi B. (Szabó I.), Oszlács, Rotár (Czene Z.), Karancsi. Edző: Ács Levente.
Gyula: Füstös – Szabó Zs. (Szabó V.), Dajcs, Nagy S., Zabari, Szabó P., Bojtos (Trescsula), Katona, Borbély (Repisky), Varga T. (Kukla), Varga J. D. (Zsilák). Edző: Brlázs Gábor.
Gólszerző: Isaszegi M. (65.), ill. Bojtos (5.), Dajcs (23.), Varga J. D. (25.), Szabó Zs. (51. – 11-esől), Zabari (90.). Jó: Jámbor, Isaszegi M., Isaszegi B., Boros, ill. Bojtos, Katona, Zabari, Füstös.

A vendégcsapat többet kezdeményezett és a lehetőségeiből hármat gólra is tudott váltani szünetig. A második félidőre feljavultak a hazaiak, szépítettek és helyzeteket alakítottak ki, a vendégek sikerét azonban nem tudták befolyásolni.

Ács Levente: – A mai meccsre kitűzött céljainkat teljesítettük. Sikerült gólt szereznünk, mellette volt két-három komoly helyzetünk. A vendéggyőzelem ennek ellenére teljesen megérdemelt.

Brlázs Gábor: – Hiányérzetem csak a kapott gól miatt van. Ennyi helyzetet még egy csapat sem tudott ellenünk kialakítani, viszont a győzelmünk megérdemelt.

Perlaki János

Gyomaendrődi FC–Medgyesbodzás SE 3–4 (1–2)
Gyomaendrőd, 70 néző. Vezette: Bozó Norbert.
Gyomaendrőd: Rohony – Valach, Forgács (Munkácsi), Pásztor, Szabó P., Lénárt, Kovács A. (Szikszai), Hunya, Berta, Molnár T. (Gellért M.), Hanea. Edző: Karászi László.
Medgyesbodzás: Oláh Z. – Dunai, Nagy L., Oláh A., Kurta B., Szabó Sz., Zsuzsa, Varga Z. (Kocsis Bá.), Mazán, Túri, Varga V. Edző: Mazán Zoltán.
Gólszerző: Berta (44., 53.), Hunya (76. – 11-esből, ill. Dunai (6. – 11-esből, 37.), Varga V. (73.), Hunya (81. – öngól).

Jó: Berta, ill. az egész vendégcsapat.

A Bodzás lelkesebben kezdte a mérkőzést és egy védelmi hiba után büntetőből vezetést is szerzett. Ez nagyon visszavetette a hazaiakat, akiknek csak az első félórát követően Berta fejese jelentett valós veszélyt a kapura. A vendég kontrából növelték előnyüket, a szünet előtt esett szépítés azonban felcsillantotta a gyomaendrődi reményeket. Szünet után jött is az egyenlítés, de minden bodzási kontra életveszélyes volt a hazai védelemre. A házigazdák akarat gyenge, enervált mérkőzésen szenvedtek vereséget a lelkes látogatóktól.

Karászi László: – Gratulálok a Bodzásnak a győzelemhez!

Mazán Zoltán: – A kétgólos előny birtokában kicsit „leült” a játékunk, ezt használta ki a Gyomaendrőd. A második félidőben jól sikerültek a labdakihozatalaink, bátrabban játszottunk és megérdemelten nyertünk a sokat támadó ellenfelünkkel szemben.

Vinkovics Attila

Szarvasi FC–Szeghalmi FC 5–0 (0–0)
Szarvas, 200 néző. Vezette: Tóth Imre.
Szarvas: Köteles – Palik (Zahorán), Polonszki, Pilán M., Pilán R. (Kovács Zs.), Zima (Csányi), Simon R., Magyar, Czvalinga (Truczka), Furár, Barna. Edző: Sajben Gábor.
Szeghalom: Vastagh – Takács, Vágási, Zsömbörgi, Marton (Kasza), Kiss L., Radics (Gál T.), Polonio-Guerreiro, Mészáros, Csikós L. (Komódi), Darányi. Edző: Oláh Ferenc.
Gólszerző: Pilán R. (49.), Czvalinga (65.), Simon R. (68.), Furár (89. – 11-esből, 91.). Kiállítva: Darányi (53. – második sárga lap), Kiss L. (88. – második sárga lap). Jó: Magyar, Polonszki, Pilán M., Pilán R., ill. Mészáros.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A második játékrész elején vezetést szerzett a Szarvas, majd egy fegyelmezetlenség következtében emberelőnybe is került, ami meghatározta a találkozó további menetét.

Sajben Gábor: – Az első félidőben lassú ritmusú játékkal még nem sikerült feltörnünk a masszívan védekező vendégcsapatot. Sok sikert kívánok a Szeghalomnak.

Oláh Ferenc: – El akartuk halasztani a mai találkozót, nem véletlenül, ugyanis ezer sebből vérzünk, sajnos nem sikerült. Egy félideig tartott a beteg és sérült játékosaim állapota.

Kepenyes György

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában