Atlétika

2023.10.06. 12:54

Gyulai szenior atléták az Eb-n

Három számban indultak gyulai szenior atléták a napokban az olaszországi Pescarában megrendezett szenior atlétikai Európa-bajnokságon.

Gajdács Pál

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

 

Volosinovszki Zoltánné jó előjelekkel készülhetett a kontinensbajnokságra, hiszen a versenyt megelőző országos bajnokságon négy aranyérmet is begyűjtött. A W60 éveseknél induló atléta távolugrásban állt rajthoz és 4,02 méteres eredménnyel a nyolcadik helyen zárt. Hármasugrásban 8,40 méterig jutott, ami a kiváló hetedik helyet eredményezte számára.

Nagyné Kotroczó Andrea korábban inkább futásban jeleskedett, ám egészségügyi okok miatt egy dobószámra, súlylökésre helyezte át a hangsúlyt, de az eredmény azt mutatja, hogy sikeres volt az átállása, mivel Pescarában 65 évesek korosztályában 4,55 méterrel a 12. helyen végzett.

A magyar színeket ötvenhat versenyző képviselte, a küldöttség tíz aranyéremmel, hat ezüsttel és tíz bronzéremmel a 17. helyen zárta a szeptember 21. és október 1. között lezajlott viadalt.

Ezzel még nincs vége a szabadtéri atlétikai szezonnak, hiszen az Itáliában járt gyulai atléták október 24-én éppen hazai környezetben, a hagyományos Szigeti István szenior emlékversenyen tehetik ismét próbára magukat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában