Tenisz

2023.10.19. 18:15

Apróságok döntöttek Ruse javára

Egyesben a második forduló jelentette a búcsút Bondár Anna számára a 259 ezer dollár összdíjazású fedettpályás WTA tornán. A világranglista 116. helyén álló szeghalmi származású játékos csütörtökön 1 óra 50 perces mérkőzésen veszített a román Elena Gabriela Ruse ellen.

Bakulya Mihály

Bondár Annát kisebb sérülés hátráltatta. Fotó: MTI

 

Nem úgy indult a találkozó, hogy Ruse sok esélyt kap, hiszen Bondár 3:0-ra elhúzott miközben kétszer is brékelte ellenfelét. Azután viszont magára talált a román lány és 4:4-nél utolérte Annát, innen pedig egyenes út vezetett a tiebreak-hez. A rövidítésben 2:3-ig ki-ki hozta a szerváit, azt követően a világranglista 188. helyén álló Ruse már csak egyet hibázott, szemben a három adogatójátékát elveszítő sárréti játékossal.

A második szett során Bodnár Annát 2:2-nél újfent brékelt ellenfele. A magyar teniszezőt ezt követően ápolni kellett, de folytatni tudta a mérkőzést. Mi több három bréklabdája is volt a 3:3-hoz, a szívós Ruse azonban mindet hárította, innen pedig már nem volt visszaút, meg is nyerte a találkozót.

A 26 éves sárréti lányra az esti órákban vár még egy páros találkozó is. A belga Kimberley Zimmermann oldalán a négy közé jutásért a francia Leolia Jeanjean és az ukrán Valerija Strakhova duóval csapnak össze. 

Eredmény, egyes 2. forduló:

Bondár Anna–Elena Gabriela Ruse (román) 6:7 (4-7) 2:6

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában