Kézilabda

2023.09.03. 17:23

Továbbképzések után vizsgák

Az elmúlt hétvégén Gödöllőn kezdődött meg a továbbképzések sora, ahová az NB I.-es és NB I B.-s játékvezetők és ellenőrök kaptak meghívást.

Gajdács Pál

Az Magyar Kézilabda Szövetség Játékvezetői Albizottsága által megtartott két napos továbbképzést szakmai előadásokkal és fizikai vizsgával kötötték egybe.

Az első napon szigorúan a szakmán volt a hangsúly, ahol a jelenlegi nemzetközi és NB I.-es játékvezetők tartottak előadásokat a legújabb nemzetközi és hazai elvárásokról, trendekről, valamint a szabályértelmezésekről.

A második napon kiscsoportos foglalkozások keretén belül a játékvezetés során elengedhetetlenül használt képességek fejlesztésének lehetőségei, gyakorlati példái voltak soron, úgy mint a kommunikáció, az önismeret és a pszichológia. Ekkor adtak a fizikai felkészültségükről számot a játékvezetők.

A versenybírók pénteken Szolnokon fejleszthették a tudásukat. Az előadások során megismerkedtek az idén néhány hazai pályán megjelenő „Buzzer-el” ami az elektronikus időkérést teszi lehetővé a csapatok számára, így azokon a pályákon, ahol „Buzzer” rendelkezésre áll, az edzők már nem a megszokott zöld kártyával, hanem az elektronikus gomb megnyomásával kérhetnek időt. A versenybírók a nap végén sikeres vizsgát tettek.

Egy nappal később az NB II.-es kollégák részére tartottak továbbképzést, immáron Kecskeméten. A szakmai előadások után fizikai felmérések következtek.

Az eredményes képzések, vizsgák után a Békés vármegyei játékvezetők, ellenőrök és versenybírók felkészülten várják a 2023–2024-es szezont.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában