Súlyemelés

2023.09.15. 10:03

Mitykó Veronika ma színre lép

Pénteken a 87 kg-os súlycsoportban lép pódiumra a rijádi felnőtt világbajnokságon a békéscsabai Mitykó Veronika. A párizsi olimpiára kvalifikáló versenysorozat kiemelt állomása Mitykó első vb-je a felnőttek mezőnyében.

Gajdács Pál

20230911 Békéscsaba Beszélgetés Mitykó Veronika súlyemelővel, a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület versenyzőjével és edzőjével Bökfi Jánossal. Fotó: Für Henrik FH Békés Megyei Hírlap Képen: Mitykó Veronika súlyemelővel, a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület versenyzője

Fotó: Für Henrik

 

– Ezúttal csak az a feladata, hogy az összes gyakorlatát jól hajtsa végre, ezzel engedtem útra – mondta a versenyzőként olimpiai negyedik helyezett szakember az MTI-nek. – Itt és most nincs az, mint az augusztusi, U23-as Európa-bajnokságon, ahol szakításban aranyat nyert. Rijádban nincs, nem is lehet kötelező elvárás, hogy érmes legyen, megfigyelőnek kell lennie. Vagyis nyomon követni, hogy mit és hogyan csinálnak az edzőteremben a többiek, hogyan versenyeznek.
– Sosem volt még ilyen tanítványom, aki felnőtt-világbajnokságon részt vett volna, most van. Örülök neki, hogy ott lehet ezen a világversenyen, és ha egyéni csúcsot csinál, én már akkor megveregetem a vállát és a sajátomat is. A helyezés? Ez most másodlagos, borzasztóan erős a 87 kilósok kategóriája, és Verának nem ezen a vb-n, hanem a következő fél év nagy versenyein kell olyan eredményt produkálnia, hogy oda kerülhessen a nyári, párizsi olimpiára kvalifikáló súlyemelők közé. Ehhez összetettben legalább 220, vagy még inkább 222 kilót kéne emelnie. És emellett még a szerencsének is mellénk kell állnia...

A vb-n induló másik magyar, Nagy Péter vasárnap szerepel a plusz 109 kg-osok között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában