Tereplövészet

2023.09.26. 13:48

Ezüst az Eb-főpróbán

Az utolsó forduló előtt a harmadik helyen áll a Field Target Magyar Kupa sorozatban Sutyinszki István. A szarvasi sportoló a hétvégi bánki arborétumban megrendezett 4. fordulóban szétlövés után a második helyen végzett.

Gajdács Pál

Sutyinszki István

A bulgáriai Field Target Európa-bajnokságra felkészítő viadalra kellően nehéz pályát építettek a rendezők, inkább a távoli, nehezebb célokra koncentráltak, így kevés volt a közelre kihelyezett cél.

Sutyinszki a verseny elején két nagyon távoli célt kihagyott, és a borús időben, a sötét erdőben a sötétkékre festett cél felületén nem látta, hogy merre hibázott. Később két nagyon távoli célnál is aláment a lövése. 

– Ezután minden célnál fölé tartottam, és így nem is hibáztam többet, a legnehezebb álló és térdelő célokból is mindet lelőttem – mondta. – A versenyt négy hibával negyvenhat ponttal zártam. Riválisom, Kozma Ferenc szintén négy hibával végzett, így szétlövéssel döntöttük el az első hely sorsát.

Ami Sutyinszkinek ment jobban, de később kiderült, hogy a viadalon volt egy szabálytalanul kihelyezett cél, amit kivettek a versenyből, ez annyit jelent, hogy az összes versenyzőnek megadják a pontot, azoknak is, akik nem lőtték le. 

– Én a versenyben ezt a célt lelőttem, és így nem kaptam pontot, viszont Kozma Feri elhibázta, ő pedig kapott egy egységet, így tehát hiába nyertem meg a szétlövést, mégis csak második lettem – bosszankodott a szarvasi tereplövész, aki összesítésben a 3. helyen áll az utolsó forduló előtt. Előtte azonban a magyar válogatott tagjaként részt vesz a bulgáriai Field Target Európa-bajnokságon. 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában