Taekwon-do

2023.09.08. 13:18

Bessenyei Domos ezüstérmes a vb-n

A finnországi Tamperében megkezdődött az ITF taekwon-do világbajnokság, amelyen három Békés vármegyei versenyző is elindult.

Gajdács Pál

Bessenyei Domos

Az első napon a Szarvasi Taekwon-do Klub ifjúsági korosztályú versenyzője, Bessenyei Domos töréstechnikában ezüstérmet szerzett!

Először küzdelemben versenyzett, és jól is kezdett. A 16 közé jutásért a paraguay Anghelo Villaba ellen lépett küzdőtérre, és meggyőző teljesítménnyel nyerte mérkőzését 4:0 arányban. A 8 közé jutásért már keményebb ellenféllel csapott össze, de sikerült izgalmas mérkőzésen 2:1-re győzni a chilei Martin Cobo ellen. A négybe kerülésért viszont alulmaradt a román Mario Daviddal vívott mérkőzésen, s így az 5. helyen végzett ebben a nem könnyű súlycsoportban. Bár az éremszerzés nem sikerült, de így is dicséretet érdemel a helytállásáért. 
Ami nem sikerült a küzdelemben, az összejött a töréstechnikában. Csütörtökön bonyolították le az ifjúságiak erőtörő versenyét, amelyen 26 (!) induló közül Bessenyei Domos a második helyet szerezte meg a küzdelemben jól ismert ellenfél, a román Mario David mögött. Nagyon szép és értékes eredmény ez.

Bessenyei Domos úgy indult el erre a világbajnokságra, hogy édesapja, Bessenyei Ferenc mester szerint az egyéni törésben való részvétele további kihívást jelent számára. Az edzések során folyamatosan gyakorolta a megfelelő technikákat és a töréshez szükséges pontosságot, hogy a legjobb eredményt érje el a versenyen. Maximálisan sikerült!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában