Labdarúgás

2023.09.30. 21:35

Babolek-dupla döntött a rangadón

Orosházi sikerrel zárult a Vármegyei I. osztályú bajnokság 7. fordulója szarvasi rangadója. A vendégek Babolek Zoltán duplájával fosztották meg veretlenségétől a Körös-partiakat, ezzel tartják a lépést az éllovas Gyulával, amelynek könnyebb mérkőzése volt Medgyesbodzáson.

Bakulya Mihály

A szarvasi rangadón munkában az orosházi védelem. Fotó: Babák Zoltán

Medgyesbodzás SE–Gyulai TFC 0–7 (0–3)
Medgyesbodzás, 70 néző. Vezette: Zahorán János.
Medgyesbodzás: Oláh Z. – Dunai, Nagy L., Oláh A., Kurta B., Szabó Sz., Kocsis Bá., Varga Z., Mazán, Túri (Szász), Varga V. Edző: Mazán Zoltán.
Gyula: Füstös (Szabó M.) – Szabó Zs. (Szabó V.), Dajcs, Nagy S., Kukla Zs. (Borbély), Szabó P. (Zsilák), Zabari, Repisky (Kiss T.), Katona, Varga J., Tanner. Edző: Brlázs Gábor.
Gólszerző: Szabó Zs. (24., 40. – 11-esből), Tanner (38., 64., 68.), Nagy S. (75.), Varga J. (89.). Jó: senki, ill. az egész vendégcsapat.

A védekezésre berendezkedő bodzásiak a félidő feléig tudták megfékezni a lendületes gyulaiakat, azt követően már becsúsztak hibák, amit a vendégek kíméletlenül kihasználtak. A szünet utáni időszakban már hitehagyott is volt a hazai együttes, amely így nem kerülhette el a vereséget.

Mazán Zoltán: – A jó erőkből álló gyulai csapat megérdemelt győzelmet aratott.

Brlázs Gábor: – Kitűnő hozzáállással, magabiztos, jó játékkal hoztuk a kötelezőt.

Győri Ferenc

Szarvasi FC–Orosházi MTK-ULE 0–2 (0–1)
Szarvas, 350 néző. Vezette: Tóth Imre.
Szarvas: Kasik – Palik, Polonszki, Pilán M., Pilán R. (Deli), Zima, Máté (Czvalinga), Simon R., Zahorán, Furár, Barna. Edző: Sajben Gábor.
Orosháza: Salka – Kasuba, Szabó Á., Szarvas (Fehér), Papp M. (Kun), Kasik, Burai, Darida, Gedó, Miszlai, Babolek (Bónus). Edző: Buza Barnabás.
Gólszerző: Babolek (23. – 11-esből, 72.). Kiállítva: Simon R. (61. – második sárga lap). Jó: Polonszki, Zima, ill. Kasuba, Szabó Á., Gedó, Miszlai, Babolek.

Már a mérkőzés elején látszott hogy, egy felkészült vendégcsapat érkezett a rangadóra. Ügyesen lezárták a passzsávokat és a párharcok nagy részét megnyerté. A büntetőt megelőző véleményes lesállást ügyesen kihasználva meg is nyerték az első játékrészt. Szünet után a hazaiak próbálták uralni a mérkőzés, a kiállítás után a vendégek létszámfölényét sok mozgással kompenzálták. Két esetben is Salka kapus mentette meg csapatát a góltól, a második oldalon viszont akadt egy eredményes befejező csatár, akik pontot tett a meccsre is. A látottak alapján a vendégsiker megérdemelt.

Sajben Gábor: – Az egész mérkőzésen határozatlanul bíráskodó hármas, és csak az egyik oldalon befújt büntető meghatározta a mérkőzés kimenetelét. A játékunk ugyanakkor csak miután tíz emberre fogyatkoztunk volt elfogadható

Buza Barnabás: – Nincs tartalékos csapat, ezt a ma bizonyították a fiúk. Nagyon nagy százalékban kontrolláltuk a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!

Kepenyes György

Jamina SE–Szeghalmi FC 2–0 (1–0)
Békéscsaba, 50 néző. Vezette: Jakab József.
Jamina: Démusz – Horváth M., Leszkó, Kovács I. (Zelenyánszki K.), Bogár, Simon D., Dankó, Varga J. (Villám), Szaszák, Lipták-Pikó, Ökrös (Víg). Edző: Varga Péter.
Szeghalom: Vastagh – Takács, Vágási, Zsömbörgi, Tatár, Marton (László L.), Radics, Polonio-Guerreiro, Mészáros (Csikós), Komódi (Kasza), Darányi. Edző: Oláh Ferenc.
Gólszerző: Ökrös (15., 60.). Jó: az egész hazai csapat, ill. senki.

A vendégek léptek fel kezdeményezően, de mezőnyfölényük meddő volt. A hazaiak egy védelmi és kapushiba után megszerezték a hőn áhított vezetést, amitől még lelkesebbek lettek. A második félidőben a szeghalmi edző cserékkel igyekezett frissíteni csapatán, de különösebben nem változott a játék képe, a vendégek erőlködtek, a Jamina futballistái pedig nagy elszántsággal küzdöttek és jobban akarták a győzelmet. A sikerük meglepő, de megérdemelt.

Varga Péter: – A hiányzóink ellenére az akarat és a szív vitt bennünket előre. Már csak ezért is teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, ami különösen nagy dolgok a múlt heti mérkőzés után.

Oláh Ferenc: – A mai napon nagy sajnálatomra nem érdemeltünk pontszerzést, a hazai csapat jobban akarta a sikert. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez! Többes szám egyes személyben mondom: mélyen nézzünk magunkba!

O. B.

Gyomaendrődi FC–Nagyszénás SE 1–1 (1–0)
Gyomaendrőd, 110 néző. Vezette: Láza András.
Gyomaendrőd: Soczó – Bartik, Piss, Valach (Szabó P.), Forgács, Pásztor (Kovács A.), Lénárt (Szikszai), Molnár T., Berta, Hunya, Hanea. Edző: Karászi László.
Nagyszénás: Valuk – Libor, Lugasi M., Godár, Kovács L., Dócza, Gazsi, Nagy M., Kókai Á., Sebők, Nagy Sz. Edző: Juhász Norbert.
Gólszerző: Hanea (41.), ill. Sebők (93.). Kiállítva: Bartik (72. – második sárga lap), ill. Kovács L. (67. – második sárga lap). Jó: Forgács, Berta, Molnár T., Hunya, ill. Valach.

Kiegyenlített volt a mérkőzés eleje, majd jöttek a hazai helyzetek. Ebből egyet értékesítve mentek pihenőre a gyomaendrődi fiatalok. A második félidőben is főleg a vendéglátók akarata érvényesült, akik ha pontosabbak, akkor idő előtt lezárhatták volna a meccset. Helyette a futball örök igazsága érvényesült, mert egy pontrúgásból szerencsével egyenlített a Szénás.

Karászi László: – Agyonnyert mérkőzést tudtunk lehozni „ikszre”. Végtelenül csalódott vagyok.

Juhász Norbert: – Erősen megfogyatkozva, némi szerencsével szereztünk egy pontot.

Vinkovics Attila

Békéscsaba 1912 Előre II.–Mezőhegyesi SE 2–1 (1–0)
Békéscsaba, 100 néző. Vezette: Bálint Attila.
Békéscsaba II.: Somogyi – Csák, Rédling, Sirokmán (Pusztai), Marik (Rostás), Babinyecz, Hursán, Orvos, Tóth B., Mágocsi, Farkas Á. Edző: Jakab Péter.
Mezőhegyes: Varga P. – Jámbor, Papp M., Balogh D., Zsilák (Pálhidai), Varga T., Isaszegi M., Rotár, Isaszegi B. (Czene P.), Oszlács (Czene Z.), Karancsi. Edző: Ács Levente.
Gólszerző: Mágocsi (10.), Rédling (92.), ill. Oszlács (67.). Jó: Babinyecz, Rostás, ill. Varga P., Oszlács, Papp M., Jámbor, Balogh D.

Az első negyedórában négy nagy lehetőséget teremtett a Békéscsaba, de csak egyet tudott értékesíteni. Szünet után a határvárosiak eredményesen próbálkoztak. A meccs utolsó negyedében mindkét fél a győzelemre tört, végül a hazaiak

Jakab Péter: – Az első félidőben eldönthettünk volna a mérkőzést pontosabb befejezésekkel. A vendégek egyenlítését követően nagyon akartuk a győzelmet, de a rossz felfogásban játszottunk, így a végén szerencsére is szükségünk volt a sikerhez.

Ács Levente: – Az első félidőben nem tetszett, amit láttam. Pozitívum azonban hogy a folytatásra tudtunk váltani és bár pontot nem sikerült szereznünk, nagyon közel voltunk hozzá.

B. Zs.

Következik

8. forduló. Október 7., szombat, 15.00: Jamina SE–Gyomaendrődi FC, Szeghalmi FC–Békéscsaba 1912 Előre II., Mezőhegyesi SE–Szarvasi FC, Orosházi MTK-ULE–Gyulai TFC, Medgyesbodzás SE–Nagyszénás SE.

 

Mesterlövészek

9 gólos: Tanner Gergő (Gyula).

8 gólos: Babolek Zoltán (Orosháza).

7 gólos: Furár Róbert (Szarvas), Hanea Márkó (Gyomaendrőd).

6 gólos: Varga József-Dominik (Gyula).

5 gólos: Isaszegi Máté (Mezőhegyes), Ökrös Dávid (Jamina SE), Sebők Martin (Nagyszénás).

4 gólos: Bány Bence (Szarvas), Huszár Gergő (Orosháza), Zsilák Máté (Mezőhegyes).

3 gólos: Bozsó Milán (Medgyesbodzás), Csák Albert (Békéscsaba II.), Ilyés Tamás (Békéscsaba II.), Kiss László Dávid (Szeghalom), Mágocsi Bence (Békéscsaba II.), Miszlai László (Orosháza), Papp Márton (Mezőhegyes).

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában