Lovassport

2023.09.26. 16:01

A lovasdöntők hétvégéje

Zivatar szakította félbe vasárnap a Békés megyei díjugrató bajnokság békéscsabai döntőjét, és a nagy eső miatt több versenyszám el is maradt. A kezdő lovasok kivételével a gyűjtött pontszámok alapján hirdettek bajnokot.

Gajdács Pál

Fotó: Bencsik Ádám

A békéscsabai Pegazus Lovasiskolában megrendezett verseny kezdetére ősziesre fordult az idő, de mint tudjuk, a lovasokat az eső sem riasztja vissza, így az időben megkezdődött. Egy heves zivatar azonban dél körül félbeszakította a programot, majd az eső intenzitása miatt ezt követően a további versenyszámok el is maradtak, bár a kezdő lovasok versenyszámát még meg tudták tartani.

A bajnoki érmeket a kezdő lovas kategória kivételével a gyűjtött pontszámok alapján osztották ki. A bajnoki aranyérem mellé idén Tóth Zsófia vehette át a 2013-ban Ardelean János által alapított vándorserleget. A trófea a kiváló díjugrató, kétszeres magyar bajnok mezőhegyesi Kovács Jánosnak állít emléket, példát mutatva a fiataloknak.

A bajnokság végeredménye. Kezdő lovasok. 1. Tóth Zsófia (Potocska LSE), 2. Halmágyi Dorka (Békéscsabai Nimród LE), 3. Nyikos Mercédesz (Kentaur Lovas Egylet). Amatőr: 1. Susánszky Pál (Békéscsabai SZLK), 2. Fazekas Alexa Éva (Aranykalász Lovas Club), 3. Szani Réka (Aranykalász Lovas Club) és 3. Dér Dorina (Kentaur Lovas Egylet). Felnőttek: 1. Dér Tibor (Kentaur Lovas Egylet), 2. Jován Richárd, 3. Jusztin Ágnes, 3. Szabó Sándor (mindhárom Mezőhegyesi Ménes KH SE).

Az egy nappal korábban szintén a Pegazus Lovasiskolában megrendezett gyerekügyességi megyei döntőt nem zavarta meg zivatar a 12 kategória küzdelmeit különösebb zökkenők nélkül le tudták bonyolítani.

Békés Megyei Gyermeklovas bajnokság. Győztesek. Lovastorna A-kategória: Carutasu Gréta (Békéscsabai Nimród LE). Lovastorna B-kategória: Földi Zara Maja (Békéscsabai Nimród LE). Póni A, óvodás: Szarvas Elizabet (Horseland Lovasklub). Póni B iskolás lépő: Szilágyi Hédi Panni (Black Horse LE). Póni C iskolás ügető: Mogyorósi Lili (Békéscsabai SZI LSK). Nagyló A lépő: Uhrin Csenge (Black Horse LE). Nagyló B ügető: Gasztonyi Gréta (Remonda SE). Díjlovaglás A-kategória: Vánsza Máté (Békéscsabai Nimród LE). Díjlovaglás B-kategória: Földi Rita Magdaléna (Békési Szabadidős LK). Pontgyűjtő: Mogyorósi Lili. Díjugratás A-kategória, 50 cm: Vánsza Máté. Díjugratás B-kategória: Juhász Dóra (Békéscsabai SZI LSK). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában