Névadó ünnepség

2023.09.24. 11:52

A kaszaperi sportpályát Péli Mihályról nevezték el

A kaszaperi sportpálya névadó ünnepségére várta a szombati focimeccs előtt a szurkolókat az önkormányzat. Emléktáblát is avattak az öltöző falán. A kaszaperi labdarúgás érdekében kifejtett érdemei elismeréseként Péli Mihály emlékére állíttatta Kaszaper önkormányzata.

Csete Ilona

A kaszaperi sportpályán emléktáblát is avattak.

Fotó: Csete Ilona

A falunapi programsor része volt egy névadó ünnnepség. A sportpályán gyülekeztek sporttársak, barátok, Péli Mihály családtagjai. Kun László polgármester a volt csapattárs, a barát, Papp László visszaemlékezését olvasta fel a megjelenteknek. A személyes hangvételű gondolatokra a hallgatóság soraiban állók közül sokan rábólintottak egyetértően. Elhangzott, az 1984-1985. évi megyei II. osztályú bajnokságban a feljutás volt a cél, ami reális volt, remek játékosok alkották a csapatot. Ennek volt tagja Pékó. Délelőtt a termelőszövetkezetben dolgozott, délután ment edzésre, vasárnap meccsre. Zseniális megoldásokra volt képes a pályán. Mindig egy gondolattal az ellenfél előtt járt. Remek bal lába és a fejjátéka is átlag feletti volt. Csatárt játszott, ha szükség volt, bármelyik posztot elvállalta. Sosem kérkedett teljesítményével.

Posztumusz elismerő oklvelet vett át néha Péli Mihály felesége Kun Lászlótól. Fotó: Csete Ilona

Nem szerette ünnepeltetni magát. Addig érdekelte a mérkőzés, ameddig tartott. Igazi bohém legény volt, akiből egy pillanat alatt hűséges férj, dolgos, gondoskodó édesapa lett.

A megemlékezés végén néhai Péli Mihály felesége és fiai leleplezték az emléktáblát. A falunapon, a díjátadón, Kun László a képviselő-testület döntése értelmében néhai Péli Mihályt posztumusz elismerő oklevélben részesítette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában