Úszás

2023.08.19. 15:00

Zsilinszki Orsi remekül zárta a vb-t

Véget ért Argentínában a 6. Hallássérült Úszó Világbajnokság, amely hat napon át tartott. Mint emlékezetes, a magyar hallássérült válogatott tagjaként rajtkőre lépett az eseményen a Békéscsabai Előre Úszó Klub versenyzője, Zsilinszki Orsolya is.

Zsilinszki Orsolya nem hiába tette meg a hosszú utat

Nem is akárhogyan, hiszen minden napra jutott számára egy versenyszám, és a délelőtti előfutamokat követően hat alkalommal bejutott a délutáni döntőkbe is. Ahol valamennyi alkalommal remek időket úszva eredményesen helyt állt, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy éremmel térjen haza. Ehhez legközelebb a 200 méteres mellúszásban állt, ahol végül a negyedik helyen csapott célba. De a százas távon, valamint a 200 méteres pillangóúszásban is dobogó közeli eredményt ért el.
Edzője, Petróczki Zsombor itthonról követte tanítványai teljesítményét, és így foglalta össze tapasztalatait: – Orsi összességében hét versenyszámban állt rajthoz, előzetes elvárásaimnak megfelelően minden versenyszám döntőjében egyéni csúcsot úszott, volt amelyik esetben ez már az előfutamban is sikerült. A legkedvesebbek számomra a kétszáz méteres pillangóúszás, illetve a hosszabb gyorsúszó számok időeredményei, mivel ezekben a számokban jelentős előrelépést ért el. A mellúszó távokon 50, 100, 200 méteren három új siket országos csúcsot úszott. Úgy érzem, kifejezetten jól sikerült a felkészülés és a formába hozás. Hasznosak voltak klubunk vezetőedzőjének, Szarvas Jánosnak szakmai iránymutatásai, a verseny alatt pedig jó döntéseket hozott Orsi és kísérője, Király Róbert Belián szakágvezető, valamint szeretném megemlíteni Szabados Edit személyi edző kiváló szárazföldi munkáját is.

Zsilinszki Orsi helyezései és eredményei. 800 méteres gyorsúszás: 6. hely (egyéni csúcs). 1500 méteres gyorsúszás: 6. hely (egyéni csúcs). 100 méteres pillangóúszás: 7. hely (egyéni csúcs). 200 méteres pillangóúszás: 5. hely (egyéni csúcs). 50 méteres mellúszás: 6. hely (egyéni csúcs és új siket országos csúcs). 100 méteres mellúszás: 5. hely (egyéni és új siket országos csúcs). 200 méteres mellúszás: 4. hely (egyéni csúcs és új siket országos csúcs).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában