Röplabda

2023.08.06. 12:15

Újabb sikert aratott az U19-es válogatott

Negyedik csoportmérkőzését is lejátszotta Szegeden a magyar válogatott a leány U19-es világbajnokságon.

Gajdács Pál

Az U19-es válogatott.

Forrás: Hunvolley

Ezúttal Egyiptom volt a mieink ellenfele, s bár válogatottunk kétszettes hátrányba került, végül innen is fordítani tudott és megnyerte a mérkőzést. Csoportjában a harmadik sikert könyvelhette el a válogatott.

Magyarország–Egyiptom 3:2 (–20, –18, 23, 22, 13)

A magyar csapatban a békéscsabai nevelésű Radnai Lili 6, Radnai Luca 5 pontot szerzett. Előbbi a harmadik szettben térdsérülést szenvedett, a játékost ölben kellett levinni a pályáról, ám néhány percnyi ápolás után végül a saját lábán tudta elhagyni a csarnokot. Az már biztos, hogy a továbbiakban már nem léphet pályára a vb-n. A békéscsabai Gergácz Olga nem lépett pályára.

Öt játszmában küzdött meg az egyaránt a közelgő Európa-bajnokságra készülő holland és magyar női röplabda-válogatott Sneek városában, mindegyiket a házigazda nyerte meg. 

Európa legjobbjai közé tartozó 2016-ban olimpiai, 2018-ban világbajnoki negyedik, egyszeres Eb-arany- és négyszeres Eb-ezüstérmes holland együttes ellen nem egészen két órás mérkőzésen két ráadásjátszmában is megküzdöttek a csapatok, ezeket is a házigazda nyerte meg.

Hollandia–Magyarország 5:0 (14, 15, 13, 21, 8)

A magyar csapatban a békéscsabai Glemboczki Zóra 6, Pintér Andrea 3, Kump Alíz 2 pontot jegyzett, és pályára lépett a liberó Kertész Petra is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában