Röplabda

2023.08.24. 09:56

Szettrablás a szerbek ellen Utolsó helyen végzett a magyar válogatott az Eb-n

A magyar női válogatott utolsó, ötödik csoportmérkőzésén a világbajnok, a legutóbbi két olimpián ezüst-, majd bronzérmes, az előző két vb-t megnyerő, az elmúlt három Európa-bajnokságon pedig kétszer első, egyszer második Szerbiával találkozott az Európa-bajnokság genti csoportjában szerdán.

Gajdács Pál

Németh Anett (k), a magyar, valamint Mina Popovic (b) és Bojana Drca (j), a szerb válogatott játékosai a női röplabda Európa-bajnokság csoportkörében játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen Gentben 2023. augusztus 23-án.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az első szettet parádésan játszva „ellopta”, de végül 3:1-re kikapott, így nyeretlenül, az utolsó, 24. helyen – 2017 után végzett ismét győzelem nélkül –zárta a kontinenstornát.

Az első játszmában az ugyancsak Európa legjobbjai közé tartozó lengyelek ellen mutatott remek teljesítményt mutatták a mieink. Jó volt a nyitásfogadás, amelyből eredményesen támadtak, amivel sikerült némileg meglepni a csoportelsőségben bízó olasz Giovanni Guidetti által irányított szerbeket. Az elveszített első játszmát követően azonban megrázta magát a délszláv együttes, és a világ legjobbjai közé tartozó Tijana Boskovics vezérletével mondhatni simán fordított és végül – igazolva a papírformát – megnyerte a 108 percig tartó összecsapást.

A magyar válogatottban a kezdőben helyet kapó békéscsabai Glemboczki Zóra 6, a csere Pintér Andrea 4 pontot ért el. Pályára lépett még a liberó Kertész Petra is. 

Magyarország-Szerbia 1-3 (21, -12, -14, -15)
Gent. V.: Cinatl (cseh), Akdemir (török). Magyarország: Glemboczki 6, Nacsa-Pekárik 8, Németh A. 18, Török 10, Lászlop 1, Boskó 1. Csere: Tóth F., Kertész (liberók), Kiss G., Petőváry 3, Berkó, Pintér 3. Szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában