Röplabda

2023.08.03. 10:57

Nem szégyellnivaló magyar vereségek

A keddi szoros szettekben elveszített felkészülési mérkőzés után szerdán ismét megmérkőzött egymással az egyaránt a közelgő Európa-bajnokságra készülő magyar és román női válogatott Budapesten.

Gajdács Pál

Fotó: Shutterstock

A 21 pontos Németh Anett vezérletével már kettő–nullára is vezetett a magyar nemzeti csapat, s bár a vendégek fordítottak, ez a találkozó már sok pozitívumot is hozott a hazaiak szempontjából. A két szövetségi kapitány megállapodása alapján az első három szett normál, az utolsó kettő rövidített volt.

A magyar csapatban a békéscsabai Glemboczki Zóra 9, Kump Alíz 6, Pintér Andrea 4 pontot szerzett és játszott a liberó Kertész Petra is.

Magyarország-Románia 2:3 (18, 27, –20, –13, –10)

A magyar válogatott három szettben kikapott a kínai csapattól az U19-es leány világbajnokság szerdai játéknapján Szegeden. Kína ugyan igazolta a papírformát, de a magyar csapat sok-sok pozitívumot vihetett tovább a következő mérkőzésére.

Magyarország–Kína 0:3 (–22, –20, –17) 

A magyar csapat legeredményesebb játékosa a feladóátló Erőss Mirtill 12 pontig jutott. A békéscsabai Gergácz Olga ezúttal nem került pályára, a csabai nevelésű Radnai Lili és Radnai Luca azonban igen, előbbi 2, utóbbi 7 pontot jegyzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában