Labdarúgás

2023.08.20. 07:01

Négygólos szombati mérkőzések

Valamennyi helyszínen négy gólnak tapsolhattak a nézők a vármegyei I. osztályú bajnokság második fordulója szombati találkozóján. Míg Nagyszénáson és Szarvason megosztoztak a pontokon a felek, addig Medgyesbodzáson második sikerét is begyűjtötte az újonc Mezőhegyes.

A lelkes csabai fiatalok egy félidőn át emberhátrányban játszva vittek haza pontot Szarvasról. Fotó: Babák Zoltán

Nagyszénás SE–Szeghalmi FC 2–2 (1–0)
Nagyszénás, 100 néző. Vezette: Tóth Imre.
Nagyszénás: Herczegfalvi – Godár, Lugasi M., Kovács L. (Kálmán), Simon L., Gazsi, Nagy M., Kókai Á., Nagy Sz., Sebők, Márk. Edző: Juhász Norbert.
Szeghalom: Vastagh – Takács, Vágási, Polonio-Guerreiro (Vincze), Tatár, Radics (Csikós), Marton, Mészáros, Kiss L. (Karim), László L. (Komódi), Darányi. Edző: Oláh Ferenc.
Gólszerző: Sebők (10., 60.), ill. Darányi (47.), Mészáros (76.). Kiállítva: Marton (78. – második sárga lap). Jó: Sebők, Gazsi, Nagy M., Nagy Sz. D., Lugasi M., Márk, ill. Mészáros, Tatár, Vágási, Darányi, Radics.

Egy szép támadásból szerzett korai góllal kezdett a hazai csapat, vendégek kiugratásokkal, míg a hazaiak egyéni elfutásokkal veszélyeztettek, de igazi gólhelyzet nem alakult ki. Szünet után gyors egyenlítést követően hullámzó játék folyt a pályán, hol gyengébb hol közönségszórakoztató módon. A félidő közepén egy újabb gólváltás után kialakult a végeredmény, amit a kiállítás sem befolyásolt.

Juhász Norbert: – A rengeteg hiányzónk ellenére, helyenként jól játszva, helyzeteket kialakítva, közelebb álltunk a győzelemhez.

Oláh Ferenc: – Próbáltuk játszani a futballt, a kombinatív játékot előtérbe helyezve. Az első félidőben közepesen, a másodikban már jól tettük. Sajnálom az itt hagyott két pontot, de nagyot küzdöttek a játékosaim.

Asztalos Gábor

Szarvasi FC–Békéscsaba 1912 Előre II. 2–2 (1–0)
Vármegyei I. osztályú mérkőzés. Szarvas, 200 néző. Vezette: Kató Benedek.
Szarvas: Köteles – Palik, Polonszki, Pilán M., Pilán R., Zima (Styecz B.), Simon R. (Magyar), Zahorán, Furár (Deli), Barna, Bány (Czvalinga). Edző: Sajben Gábor.
Békéscsaba II.: Somogyi – Csák, Hursán, Farkas M. (Biró), Cservenák (Pusztai), Mágocsi (Gedó), Bacsa, Sinka, Hodonicki, Farkas Á. (Varga R.), Tóth B. (Csikós). Edző: Jakab Péter.
Gólszerző: Pilán R. (11.), Barna (72.), ill. Csák (47.), Bacsa (80.). Kiállítva: Hursán (44. – második sárga lap után). Jó: Barna, Pilán R., ill. Csák, Gedó, Bacsa, Hodonicki.

A hazaiak az első negyedórában meglepték a csabai fiatalokat, ez eredményezte a vezetésüket is, melyre zúgó kapufa volt a válasz bő félórányi játék után. A fordulás után egy gyermeteg góllal egyenlített a szünet előtt tíz emberre fogyatkozó Előre, és sok mozgással pótolta az emberhátrányt. A meccs utolsó negyedében egy lendületes támadásból ismét vezetést szereztek a hazaiak, de a lelkes vendégeknek erre is volt válaszuk, így megérdemelten vittek el egy pontot.

Sajben Gábor: – Csapatként katasztrofális csődöt mondtunk. Gratulálok a kiválóan felkészített békéscsabai fiataloknak! Ennél többet ma nem érdemeltünk.

Jakab Péter: – A kiállítás után sem adtuk fel, nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, ez meghozta a sikert. Gratulálok a csapatomnak!

Kepenyes György

Medgyesbodzás SE–Mezőhegyesi SE 1–3 (0–1)
Medgyesbodzás, 120 néző. Vezette: Láza András.
Medgyesbodzás: Oláh Z. – Szász, Nagy L., Oláh A., Bozsó, Szabó Sz., Kocsis (Hrobár), Varga Z. (Kurta B.), Mazán, Túri, Varga V. Edző: Mazán Zoltán.
Mezőhegyes: Varga P. – Papp M., Czene Z. (Zsilák), Varga T., Isaszegi M., Faragó, Isaszegi B., Boros, Oszlács, Czene P., Karancsi. Csere: Sirovicza, Jámbor, Balogh D., Zsilák, Szabó Zs., Rotár. Edző: Ács Levente.
Gólszerző: Túri (55.), ill. Papp M. (9.), Zsilák (79. – 11-esből), Isaszegi M. (87.).

Jó: Oláh Z., Varga Z., Túri, ill. Varga P., Varga T., Papp M., Isaszegi B.

A hegyesiek remekül kezdtek hiszen a kihagyott büntetőjük ellenére a 9. percben már vezettek. Azután lendületbe jöttek a házigazdák, de ők is elhibáztak egy tizenegyest. A második félidőben azután összejött az első őszi góljuk, mutattak is szép dolgokat, de a végjátékra elfáradtak, amit kihasznált az egységes Mezőhegyes.

Mazán Zoltán: – Az első félidő első felét leszámítva megfelelő ritmusban játszottunk, de sajnos még mindig nem tudunk végig koncentráltak lenni, hogy egy ilyen meccsen pontot, pontokat tudjunk szerezni. Ahogy azt említettem már, egyelőre nincs kész a csapatunk, de jó úton haladunk.

Ács Levente: – Nyílt sisakos mérkőzést játszottunk, ahol az első félidő kimondottan tetszett. A második játékrész végén mi jöttünk ki jobban a végjátékból.

Győri Ferenc

A Gyomaendrődi FC–Orosházi MTK-ULE mérkőzést szeptember 27-én játsszák le pályaválasztói cserével.

Következik

3. forduló. Augusztus 26., szombat, 13.00. Szeghalmi FC–Medgyesbodzás SE. 17.30: Jamina SE–Nagyszénás SE. Augusztus 29., kedd, 17.30: Békéscsaba 1912 Előre II.–Gyulai TFC. Szeptember 6., szerda, 16.30: Mezőhegyesi SE–Orosházi MTK-ULE, Gyomaendrődi FC–Szarvasi FC.

Mesterlövészek

3 gólos: Tanner Gergő (Gyula).

2 gólos: Babolek Zoltán (Orosháza), Csák Albert (Békéscsaba II.), Hanea Márkó (Gyomaendrőd), Huszár Gergő (Orosháza), Isaszegi Bence (Mezőhegyes), Papp Márton (Mezőhegyes), Sebők Martin (Nagyszénás).


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában