Kézilabda

2023.08.29. 12:46

A legtöbbet akarják kihozni a címvédő elleni mérkőzésből

Kezdeni sem lehetne fajsúlyosabb csapat ellen egy bajnokságot, mint a Győri Audi ETO KC. A tavalyi újonc EUbility Békéscsabai Előre NKSE női csapata szerdán 17.15 órai kezdettel a K&H Női kézilabda liga címvédőjének otthonában játssza első mérkőzését.

Gajdács Pál

Fotó: Bencsik Ádám

A Békéscsaba az új vezetőedző, Rác Sándor irányítása mellett nyolc találkozóval készült a bajnoki nyitányra. A másodosztályú Tempó (34–20) jelentette az első mérkőzést, majd a továbbiakban a Dunaújvárosi KKA (29–37), a Orosházi KA (31–20), a Kisvárda (26–29), az MTK Budapest (34–34), a román Zalau (25–23), a Kisvárda (29–23), végezetül ismét az Orosháza (37–23) ellen játszott a lila-fehér mezes együttes.

A csapatba a nyáron Egerből érkezett balszélső, Szondi Zsófia szerint nincs vesztenivalója az együttesnek, nyomás nélkül játszhat.

– Ezt szeretnénk kihasználni és a lehető legjobban megnehezíteni az ETO dolgát – mondta a klub hivatalos közösségi oldalán a 28 éves játékos. – Arra készülünk, hogy legalább olyan szakaszok, momentumok legyenek a találkozón, amikor igenis fel tudjuk venni a versenyt ellenfelünkkel, és amiből építkezhetünk is az elkövetkező mérkőzésekre. Fontos lesz, hogy védekezésben egységesen dolgozzunk és próbáljunk gyors indításokkal is apellálni. Nyilván a két együttes között minden tekintetben bőven van különbség, de mindent megteszünk majd, hogy a legtöbbet kihozzuk a szerdai összecsapásból és tisztes helytállással mutassuk meg magunkat.

Rác Sándor summázata rövid, de egyértelmű:

– Jól dolgoztunk és bízom benne, hogy a befektetett munka meghozza a gyümölcsét és eredményesek leszünk – mondta még a szurkolóknak megtartott ankéton a hosszú franciaországi munka után Magyarországon először szerepet vállaló szakember.

Az alapozási időszakban mind az öt edzőmérkőzését megnyerte a Győr. Először a dán Odensét 28–25-re, a szintén dán Ikastot 33–26-ra, Győrben a francia Nantes csapatát 31–30-ra, majd az MTK-t 40–24-re, végül a Dunaújvárost 39–16-ra verte. A vezetőedző a dán Ulrik Kirkely személyében zöld-fehéreknél is új, de a keretben is vannak friss játékosok, a holland kapus Rinka Duijndam a norvég Sola együtteséből, a norvég válogatott Emilie Hovden a Viborgból, valamint a brazil átlövő, Bruna de Paula a Metzből települt át a kisalföldi gárdához.

– Most már tényleg közel vagyunk a magyar bajnokság rajtjához, nagyon várom ezt a pillanatot. A csapat készen áll, rengeteget dolgoztunk július közepe óta – nyilatkozta a győri klub hivatalos honlapján Ulrik Kirkely vezetőedző. – Július közepe óta keményen dolgoztunk a fizikai erőnlét, valamint az állóképesség fejlesztésén. Két edzőtáborban jártunk, amelyek alkalmával a legfőbb célunk az volt, hogy egység köré épített erős alapokat fektessünk le – tette hozzá.

A győriek válogatott szélsője, Szöllősi-Schatzl Nadine is bizakodó hangulatban várja a bajnokságot.

– Kezdődik a magyar bajnokság, a célokat mindenki tudja, hogy mit várhat a csapattól, szeretnénk azt megnyerni. Nagyon örülök, hogy hazai pályán tudunk kezdeni, remélem, minél több szurkoló kilátogat! – mondta a játékos.

Az Audi Arénában kezdődő találkozót – melyet az M4 Sport élőben közvetít – a Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka Réka bírói páros vezeti. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában