Röplabda

2023.07.13. 20:26

Szetthátrányból fordítottak a magyar lányok - galériával

Három mérkőzés után két győzelemmel áll csoportjában a magyar leány U17-es röplabda-válogatott a szerb-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságon. Horváth András csapata a csütörtöki békéscsabai mérkőzésen Franciaország után szetthátrányból fordítva Belgiumot is legyőzte (szerdán Szlovénia ellen maradt alul).

Gajdács Pál

Fotó: Imre György

Sokáig egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól, a belgák Mila Vlahovic vezérletével a játszma közepén elhúztak öt ponttal. A magyar válogatott azonban nagy hajrába fogott, és egy pontra felzárkózott, ám a végén a belgák voltak nyugodtabbak és megszerezték a vezetést.

Nem estek kétségbe Teleki Annáék és a liberó Nánási Zoé súlyosnak látszó sérülése (a békéscsabai liberó a játszma elején egy rossz érkezés után nem tudott felállni, majd befáslizott lábbal hordágyon könnyek között hagyta el a csarnokot) után érte is játszva folytatták a második szett elején megkezdett sorozatukat. Fokozatosan elléptek és már nyolcpontos előnyt is birtokoltak, ám most a belgák csináltak egy nagy sorozatot, de beérni azért már nem tudták a remeklő magyar válogatottat.

A 3. szettet három szakaszra lehetett osztani, a meccs első harmadát Gajdácsék, a középsőt a belgák uralták, míg a legfontosabb időszakban ismét a mieink remekeltek, Zsombók Eszterék a legjobbkor nyújtották a legjobbjukat és immáron ők vezettek.

A negyedik játszmában már nem voltak ekkora hullámzások a magyarok játékában, azonnal kézbe vették az irányítást és ki sem engedték azt a kezükből. A végén jöhetett az az örömtánc, amit már két nappal korábban is bemutattak a lányok.

A sérült békéscsabai Nánási Zoét hordágyon vitték el a mérkőzésről
Fotó: Imre György

Belgium–Magyarország 1:3 (22, –22, –21, –18)

U17-es női Európa-bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, 500 néző. V.: Lazarova Peeva-Milena, Glod (bolgár, lengyel). Magyarország: Csereklye 11, Pampuch 17, Teleki 11, Fekete 1, Gajdács 13, Zsombók E. 15. Cs.: Nánási, Pusztai (liberók), Piros, Klein 1, Szabó K. Szövetségi kapitány: Horváth András.

Horváth András: – Mindhárom meccsen szívvel-lélekkel küzdöttek a lányok. Nagyon akartuk ezt a mérkőzést, hittünk magunkban és erőn felül teljesítettünk. A cseresarokból jövők is sokat segítettek. Nánási Zoéért is dolgoztak, nagy összetartás volt közöttük.

A békéscsabai csoport még nem közölt eredményei: Görögország–Belgium 3:0, Németország–Szlovénia 1:3, Románia–Görögország 1:3.

A magyar válogatott legközelebb a negyedik csoportmérkőzésén szombaton 17.30 órakor Romániával mérkőzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában