Röplabda

2023.07.18. 20:17

Megvan a negyedik hely: újabb drámai mérkőzést vívtak az U17-es röplabdázók - galériával

Negyedik ötszettes mérkőzésén második győzelmét aratta Magyarország kedden az U17-es leány röplabda Európa-bajnokság békéscsabai mérkőzésén Németország ellen.

Gajdács Pál

Fotó: Imre György

Fordulatokban bővelkedett az első játszma, de egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, tartott ez a helyzet a szett közepéig, amikor Klein Maja vezérletével hárompontos vezetésre tettek szert a magyarok. Hiába küzdöttek a magyar származású Grózer Leanát is soraiban tudó vendégek, Gajdács Lina pontot tett a játék végére.

A második szettben még egyértelműbb volt a magyar válogatott fölénye, amely korán elhúzott, sokáig tartotta 4-5 pontos előnyét, amit a folytatásban még növelni is tudott. A németek a végén zárkóztak fel valamelyest, de nem volt kérdés, hogy ezt a játékot is a jobban játszó magyarok nyerik.

A 3. felvonás sem indult rosszul magyar szempontból, de a németek tudták, hogy ha akarnak még valamit ezen a mérkőzésen, akkor nem engedhetik el ellenfelüket. A szett derekán sikerült nagyobb különbségű vezetésre szert tenniük, és hiába volt minden magyar igyekezet, szépített Németország, amely persze, hogy vérszemet kapott, és kezdettől dominált a 4. játszmában. A magyar válogatott egyszer sem vezetett ebben a felvonásban, csak futott az eredmény után, így az Eb során negyedszer készülhetett az 5. szettre.

Amit egészen a térfélcseréig (4:8) uralt a német válogatott, de Zsombók Eszterék minden erejüket összeszedve megfordították az eredményt és Gajdács Lina ejtése már meccslabdát eredményezett. A következő labdamenetben megremegett a németek keze, s így a magyar válogatott megszerezte a 8. és 9. pontját és az utolsó mérkőzés előtt tartja 4. helyét a csoportban.

A magyar nemzeti csapat szerdán 17.30 órától Törökország ellen játssza utolsó Eb-mérkőzését.

Németország–Magyarország 2:3 (–22, –19, 14, 19, –12)

U17-es női Európa-bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, 400 néző. V.: Zoran Radovanovic, Ana Matecic Stipanicev (szerb, horvát). Magyarország: Csereklye 10, Teleki 12, Fekete 5, Gajdács 16, Zsombók E. 18, Klein 10. Cs.: Pusztai (liberó), Matuska, Németh L., Szabó K. 1. Szövetségi kapitány: Horváth András.

Horváth András: – Tíz emberrel vágtuk neki a mérkőzésnek, három-négy játékost veszítettük el az elmúlt napon. A németek megtalálták a könnyen támadható pontjainkat, és időre volt szükség mire megtaláltuk az ellenszert. Csereklye Zsófia nyitásainak köszönhetően nehéz helyzetből jöttünk vissza. Fontos, hogy összeszedjük a maradék energiánkat és neki ugrunk a törököknek, nincs veszítenivalónk.

Teleki Anna, center: – Minden percet élveztem a mérkőzésnek. Kicsit elfáradtunk a harmadik játszmára, de sikerült megnyerni a mérkőzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában