Fókuszban az osztályváltás

2023.07.14. 12:19

Komoly célokkal láttak munkához az orosházi labdarúgók

Megkezdte a felkészülést az Orosházi MTK-ULE csapata, amely a sikertelen osztályozó után újból nekivág az NB III.-ba vezető útnak, a Békés Megyei Kupa idei megnyerése pedig a második számú helyi sorozatban is kötelezi a kék-fehéreket.

Bakulya Mihály

Gedó Lóránt továbbra is karmestere lehet a kék-fehér együttesnek

Fotó: Bohus Krisztián

Bár házon belül felmerült egy újfajta szakmai modell felállítása, melynek alapján új edzőre bízzák a csapatot, Buza Barnabást pedig szakmai vezetővé léptetik elő, végül azonban elvetették a dolgot, így minden marad a régiben. A tréner heti szinten négy foglalkozást vezényel, ezen felül négy gyakorlómérkőzés áll az elvégzett munka hozománya tesztelésére, két hétközi időpontra azonban még partnert keresnek.

A szakember döntő többségében a tavalyi keretre támaszkodhat, még ha azért néhány fogas gazdát is cserélt az öltözőben. Komoly fejfájást okoz például, hogy két saját nevelésű fiatal játékos, Selmeczy Kevin és Szabó Áron Péter külföldön vállalt munkát, és bizonytalan a németországi tartózkodásuk intervalluma. Mellettük Vincze Alex helyezte át a székhelyét Kaszaperre. Magánéleti elfoglaltságai miatt a csapatkapitány, Harangozó Krisztián kért még könnyítést az edzéslátogatás tekintetében, emiatt bizonyára hendikeppel indult majd a pályára lépést illetően is.

A távozók pótlását egyelőre három játékossal orvosolták. Csabacsűdről érkezett a 27 éves középpályás, Kasik Márk, a Hódmezővásárhely megye-egyes gárdájából igazolták le az egykori saját nevelésű fiatal védőt, Buzai Bencét (18). Jól csengő név a 26 esztendős Babolek Zoltáné, aki az utóbbi évet Tiszaszigeten töltötte, és a csongrádi gárda mezét cserélte orosházira, azt megelőzően viszont a Makó NB III-as együttesének is alapembere volt a támadó középpályás.

– A keret kialakítása még nem ért véget, tárgyalunk kiszemeltekkel, de ők vagy kivárnak, vagy már el is kötelezték magukat máshová, ami nem könnyíti meg a dolgunkat – mondta el Buza Barnabás. – Annyi biztos, hogy Janicsek Zoltán és Halász Zsombor mellé újabb fiatal tehetségünk került fel az első kerethez, a mindössze 17 éves Kun Bence személyében. Legalább tavalyi szintű csapatot szeretnénk összehozni, vagy még annál is jobbat, hiszen kihívás bőven van. A bajnoki cím megszerzése lesz a célunk, és az osztályozó sikerrel vétele, ezen felül prioritást jelent a címvédés a Békés Vármegyei Kupában, és a lehető legmesszebb szeretnénk eljutni a Magyar Kupában is.

A tervezett edzőmérkőzések időrendje
Július 19., szerda, 18.00: Orosházi MTK-ULE–?
Július 22., szombat, 10.00: Orosházi MTK-ULE–Tiszasziget SE
Július 26., szerda, 18.00: Orosházi MTK-ULE–?
Július 29., szombat, 17.00: Füzesgyarmati SK–Orosházi MTK-ULE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában