Shotokan karate

2023.07.06. 14:15

Karate szeminárium Nagybecskereken

Szerbiában, a vajdasági Nagybecskereken (Zrenjanin) – amely egyébként Békéscsaba város testvérvárosa – érdekes karate szemináriumra került sor.

Gajdács Pál

Fotó: Shutterstock

Soke Keszics Bogdan X. DAN a neves shotokan karate nagymester szervezett egy oktatást, amelyen tapasztalt mesterek vett részt. Mindenki részt vállalt az oktatásból, kapott egy–egy részfeladatot. Sensei Boros István a bemelegítést vezényelte le. A Békés Megyei Harcművész Szövetség képviseletében Shihan Gregor László késes gyakorlatokat mutatott, s a goshinkai karatéra jellemző lábváltásos formagyakorlatot is ismertette. Sensei Goran Szalomovacs a Tekki Shodan kata önvédelmi centrikus értelmezését demonstrálta. Sensei Sztajics Alakszandar rendkívül precíz kata, formagyakorlat bemutatója méltán aratott tetszést. A szakmai program végül is alkalmat adott arra, hogy egymás technikáit, sajátosságait jobban megismerjék a résztvevők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában