Asztalitenisz

2023.07.20. 15:29

Hudákék bravúros győzelme, Szántosiék is a 32-be jutottak

Az ifjúsági vegyespárosban a Wei Chen Yu, és a békési Balogh Ágnes Kira alkotta magyar kettős a 32 közé jutásért a szlovák Goldir és az ukrán Matiunina duó ellen mérkőzött, és 3:2-re kikapott.

Verasztó Lajos

Fotó: Shutterstock

Az első játszmát 11:5-re hozta a szlovák, ukrán kettős, majd a másodikban a magára talált magyar páros nyert 11:2-re. A harmadik szettben erősítettek Goldirék, és 11:3-ra győztek. A negyedik játszmát nagy küzdelemben 12:10-re Baloghék hozták. A döntő szettben 11:7-re a szlovák, ukrán kettős győzött, így 3:2-re nyerték a találkozót, és jutottak a legjobb 32 közé. 

Hudák Dorina a holland Camara Gabrileussal az oldalán egy igen erős ellenfelet kapott, hiszen a német Ullmann, a fiúk U19-es világranglistáján a 40., míg társa Kalaitzidou a lányoknál a 96. helyet foglalja el. Az első szettben 11:8-ra nyertek Hudákék, majd a másodikban 11:7-tel egyenlített a német duó. A harmadik játszmát nagy csatában előnyből bukta el 12:10-re a holland–magyar kettős. A negyedik szettben drámai küzdelemben 15:13-ra Hudákék szerezték meg a győzelmet. A mindent eldöntő ötödik játszmában a taktikusan játszó holland-magyar duó 11:7-re nyert, és ezzel a bravúros győzelemmel jutott a 32 közé.            

Bekapcsolódott a küzdelmekbe Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE 17 éves játékosa, aki a portugál Pinto Matildével a oldalán a bolgár Bekir, Georgieva duóval találkozott. Az első játszmát 11:9-re hozták Szántosiék, a másodikban fej-fej mellett haladt a két páros, végül nagy csatában 15:13-ra a magyar-portugál kettős nyert. A harmadik szettben 11:8-ra győztek Szántosiék, és bejutottak a legjobb 32 közé.              

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában