Speciális Olimpia Nyári Világjátékok

2023.07.06. 13:19

Herczeg Jánost köszöntötték Gyulán - galériával

A közelmúltban Berlinben rendezett Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon kiválóan szereplő gyulai Herczeg Jánost köszöntötték csütörtökön délelőtt a fürdővárosi polgármester hivatal dísztermében. A fiatalember a bowlingcsapat tagjaként ért el remek helyezéseket a megmérettetésen.

Papp Gábor

Kun Miklós, Kiss Tamásné, Herczeg János, dr. Görgényi Ernő, Alt Norbert a kiváló sportoló köszöntésén. Fotó: Kiss Zoltán

Bowling Mind a kijutás, mind a remek szereplés hosszú évek szorgalmas edzésmunkájának eredménye – fogalmazott a városházán megtartott eseményen dr. Görgényi Ernő. A város polgármestere felelevenítette, hogy Herczeg János, a gyulai Harruckern SE versenyzőjeként, a Dél-alföldi Wellness Egyesület támogatásával jutott ki a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokra. Felelevenítette, hogy a fiatal versenyző a megmérettetésen csapatban ötödik, párosban hetedik, egyéniben pedig hatodik helyen végzett. A június 17-e és 25-e között megrendezett Speciális Olimpia Nyári Világjátékon 190 ország 7000 sportolója vett részt. A versenyen pedig összesen 204 bowlingversenyző mérettette meg magát, ami csak növeli Herczeg János remek eredményeinek értékét.

Dr. Görgényi Ernő kiemelte, a versenyző szüleinek szerepét, akik évek óta biztosítják számára a sportolás feltételeit. Emellett szólt a felkészítő és segítő szakemberekről, Molnár Melinda szakágvezető, Szabó Lajos szakágvezető-helyettes, Gerendeli Gábor korábbi és Házi Márk jelenlegi edző munkájának jelentőségéről.

Dr. Görgényi Ernő oklevéllel köszöntötte Jánost, míg Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója egy éves, a várfürdőbe szóló bérlettel ajándékozta meg a sportolót. A köszöntésen jelen volt Alt Norbert alpolgármester, Kiss Tamásné önkormányzati képviselő, tanácsnok és dr. Timár Andrea aljegyző is.

Herczeg János dr. Görgényi Ernő kérdésére néhány szóban beszámolt a versenyről. Mint megtudtuk, elégedett az eredménnyel, illetve fontosnak tartja, hogy egy jó csapatba került. A versengésre ellátogatott Novák Katalin köztársasági elnök is, aki köszöntötte a speciális olimpia játékon résztvevő versenyzőket, ami szintén fontos és meghatározó élmény volt a sportolók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában