Atlétika

2023.06.07. 13:39

Öt csabai atléta a válogatottban

Három korosztály részére rendeztek atlétikai versenyt a hétvégén a csehországi Plzenben cseh, magyar és lengyel fiatalok részvételével. A mezőnyben Baukó Petra személyében békéscsabai induló is szerephez jutott. Solticz Kálmán versenyzője diszkoszvetésben volt érdekelt és 41,13 méteres eredménye az ötödik legjobb volt a nemzetközi mezőnyben. A magyar csapat összességében 3. helyezéssel zárta a versenyt.
A szlovéniai Ptuj városában rendezik meg június 10-én az ifjúsági korosztály ötnemzetes válogatott viadalát. A magyarokon kívül a házigazda szlovén, szlovák, cseh és lengyel korosztályos atléták versengenek majd. Békéscsabáról népes, ötfős gárda indul útnak. Kovács Alexandra, Bor Bernadett és Bor Benjámin gyaloglásban, Kis Petra Sára a 800 méteres síkfutásban, míg Kovács Patrícia rúdugrásban viseli hétvégén a címeres mezt.
Kis csapattal, de annál eredményesebben szerepelt a Kopp Békéscsabai AC a hétvégén Nyíregyházán megrendezett serdülő és újonc területi versenyen.

Eredmények. Fiúk. U14. 600 m: 1. Mázor Milán 1:41,67. Leányok. 1500 m akadály: 1. Mézes Virág Emese 5:43,87. 3000 m-es gyaloglás: 1. Alföldi Sára Kata 15:45,38.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában