Labdarúgás

2023.06.25. 09:32

Összeállt a program Okányban

Több megyei csapathoz hasonlóan az okányiaknak sem tartott sokáig a nyári szünet, ugyanis már június 30-án edzésbe állnak a tavaly megyei harmadosztályba visszalépő egyesület játékosai.

Bakulya Mihály

Illés Tamástól többet vár az edzője az új idényben. Fotó: Varju Rajmund

– Miután egy éve jócskán elmértük a keret fizikai állapotát, most nem bízzuk a véletlenre a felkészülési időszakot. Hathetes alapozást tervezünk, aminek az első három hetében, heti három edzésen az erőgyűjtés, a fizikai állóképesség fejlesztése lesz napirenden, a második három hétben pedig már a játékunk taktikai elemei is terítékre kerülnek – mondta el Varju Richárd, a gárda edzője és az egyesület alelnöke.

A tavaly frissen összeverbuvált kerettel végül 10. helyen értek célba a sárrétiek, azonban nem titkolt céljuk, hogy apró lépsekkel haladva, évről évre egyre jobb helyezést érjenek el. Ehhez pedig a létszám és a keret állandósága adott, hiszen a vezetőedzőtől kapott információk szerint majdnem 30 fővel kezdik a nyári munkát. Távozójuk maximum egy-két leálló játékosból adódhat, míg az érkezői oldalon lesz ugyanennyi újrakezdő, és „külsős” bejelentkezők is vannak.

– A felkészülési programunk idén nagyon korán összeállt, csupán egy időpontra keresünk edzőpartnert, de ha július elejére netán mégsem találnánk olyan ellenfelet, melyet Okányban fogadhatunk, akkor sem esünk kétségbe. A tervek szerinti hat hét felkészülés és öt edzőmérkőzés megfelelő alapot kell, hogy nyújtson a fejlődésünkhöz – tette hozzá a szakember.

A tervezett felkészülési mérkőzések

Július 8. szombat, 17.30: Okány KSK–?

Július 15., szombat, 17.30: Okány KSK–Szeghalmi FC öregfiúk

Július 22., szombat, 17.00: Okány KSK, Kötegyáni FC, Köröstarcsa KSK (egy félidős körmérkőzéses mini torna)

Július 29., szombat, 17.30: Okány KSK–Sarkadkeresztúri SE

Augusztus 5., szombat, 17.30: Okány KSK–Dobozi SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában