Labdarúgás

2023.06.26. 19:30

Munkához látott az Előre

Az azonnali visszajutás reményében kezdte meg a közös munkát hétfőn délután a Békéscsaba 1912 Előre csapata. Ismeretes hogy a lilák csupán a 19. helyen végeztek a Merkantil Bank Ligában, ezzel hosszú idő után kiesetek a honi másodosztályból, szándékaik szerint azonban nem sokat időznének az ősztől négy csoportossá alakított NB III.-as bajnokságban.

Bakulya Mihály

Csató Sándor és stábja az első Kórház utcai edzését tartja

Fotó: Molnar Balazs

A játékosok vélhetően a szokásosnál izgatottabban várták a hétfői közös munkakezdést, ami tulajdonítható az új vezetőedző, Csató Sándor bemutatkozásának is. Az ilyenkor szokásos kölcsönös bemutatkozás során a csapatot működtető gazdasági társaság fő tulajdonosa, Barkász Sándor is bekukkantott az öltözőbe és kifejtette várakozásait a küszöbön álló bajnoki év kapcsán. Mindenkit megerősített abban a hitében, hogy kizárólag a bajnoki cím megszerzése és a visszajutás lehet elfogadható eredmény a jövő májusi záráskor, amihez a feltételek messzemenően biztosítottak.

Ezt hangsúlyozta ki az új vezetőedző is, amikor a tervek kapcsán kérdeztük.

– A legfontosabb, hogy visszaverekedjük magunkat a másodosztályba, mindez komoly kihívást jelent a csapatnak. Fel kell készülnünk arra, hogy mindenki minket akar majd megverni, a riválisaink biztosan minden elkövetnek annak érdekében, hogy ne sikerüljön a tervünk, vagy hogy legyőzzenek bennünket, mert az dicsőség lehet számukra. Ha megnyerjük a csoportunk küzdelmeit, a rájátszás még akkor is buktató lehet, úgyhogy kőkemény év előtt állunk, ezért is számítok nagyon kemény időszakra – fogalmazott Csató Sándor.

Az új vezetőedző délután 4 órától már a centerpályán tikkasztotta segédeivel a játékosokat, akik többsége úgy állt bele az öt hetes közös edzésbe, hogy odahaza már elvégzett egy, jobbára futásokból álló egyéni feladatsort. A felkészülés első két hete a Kórház utcában zajlik, jobbára erőnléti jelleggel, és már az első hétvégétől a tesztmeccsek is előtérbe kerülnek. Július 10-től egyhetes mátraházi edzőtábor teszi teljessé a munkát, ahol már a technikai, taktikai elemek is helyet kapnak, a bajnokság előtti utolsó két hét pedig újból hazai környezetben telik.

A szurkolókat leginkább foglalkoztató kérdés, hogy kikkel képzeli el a visszajutást a menedzsment. Nos, ahogyan az egy osztályváltáskor lenni szokott, számos változás van a keretben, és ez a folyamat még egy ideig el is tart.

– Az edzőtáborra már a nagyjából végleges kerettel szeretnénk elutazni, dolgozni, mellyel neki tudunk futni a bajnokságnak. Jó hír, hogy a tavalyi állomány nagyobbik része szeretne maradni, ugyanakkor az is látszik, hogy egy-két helyen bele kell nyúlni, éppen ezért mozgolódunk a piacon és keressük a lehetőségeinkhez mérten elérhető, hasznos játékosokat. A közeli napokban ki fog derülni, hogy milyen mértékű változásokra lesz szükség – tette hozzá a szakvezető, aki mindenáron támadófocit szeretne játszatni, de ez erősen függ a keret összetételétől, sokat befolyásol, hogy kik maradnak, kiket tudnak hozzájuk igazolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában