Labdarúgás - NB III.

2023.06.11. 21:52

Kettős vereséggel maradt alul az osztályozón az Orosháza - galériával

A Szombathelyi Haladás együttese kettős győzelemmel vette az Orosházi MTK-ULE elleni NB III-as osztályozót, így ősztől a vasi alakulat léphet át a vármegyei bajnokságból a harmadosztályba, a viharsarki együttes viszont marad szűkebb pátriájában.

Bakulya Mihály

Endrefalvi Erik korán megsérült, emiatt a második félidőben már nem is tudta segíteni az orosháziak támadójátékát

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás VSE–Orosházi MTK-ULE 1–0 (1–0)

Labdarúgás NB III-as osztályozó mérkőzés, visszavágó. Szombathely, 1700 néző. Vezette: Kovács Imre (Kiss Balázs, Czeglédi Barna).

Szombathely, 1700 néző. Vezette: Kovács Imre (Kiss Balázs, Czeglédi Barna).
Szombathely: Horváth B. – Buzás, Kovács B., Varga Cs., Tarján – Ferencz (Hende, 89.), Tóth M., Szőts, Szenczi B. (Sály, 81.) – Pap M. (Tóth B., 57.), Péter (Tama, 89.). Edző: Szenczi Imre.

Orosháza: Bordás – Kasuba (Selmeczy, 73.), Rau, Szabó Ákos, Papp M. – Harangozó, Gedó (Fehér, 59.), Huszár, Darida – Endrefalvi (Szabó Áron, 44.), Miszlai. Edző: Buza Barnabás.
Gólszerző: Pap M. (22. – 11-esből).

Orosházán 1500 néző előtt játszottak a csapatok, most még ezt is überelték a Haladás Sportkomlpexumában. Az első negyedóra túlnyomó többségében a szombathelyi lábakon járt a játékszer. Bár az orosháziak agresszíven támadták le a házigazdákat, a megszerzett labdákat nem igazán tudták hatékonyan felhasználni, veszélyt csupán egy-egy szögletrúgásból jelentettek. A 18. percben az egyik védőjük ügyetlenkedett a félpályánál, ebből alakult ki veszélyes Haladás-kontra, amit üggyel-bajjal szögletre mentettek a vendégek. A sarokrúgást követően felszabadítani akaró egyik védőjük fejbe rúgta a Pétert, ami büntetőt eredményezett. 

A tizenegyest Pap Márton erővel lőtte laposan a bal alsó sarokba, 1–0. A folytatásban is a házigazdák voltak frissebbek, aktívabbak és kezdeményezőbbek, a kékben játszó orosháziak ritkán jutottak el Horváth kapujáig. Az egyik ilyen alkalom a félidő utolsó percében Harangozó révén jött össze, aki a jobb szélen maradt üresen, de éles helyzetből a kapus lábát találta el, pedig középen is volt érkező.

Szünet után veszteni való híján bátrabb játékra váltottak a vendégek, egy ideig többet is kezdeményeztek és irányítottak, ám azután visszajött a meccsbe a „Hali”. A küzdelem dominált a pályán, a kapusoknak nem akadt olyan dolguk, amikor bravúrral kellett volna beavatkozniuk. Ahogy fogyott az idő, úgy lett egyre elkeseredettebb a vendégek küzdelme, a vasiak azonban magabiztosan tartották a kedvező eredményt, sőt több veszélyt jelentettek. A 82. percben Tóth Bence lépett ki erőszakosan a jobb szélen, lövése azonban a felső lécen csattant, kevéssel a vége előtt Ferencz léc alá tartó szabadrúgását tornázta fölé Bordás kapus.

Összességében a valamivel komplexebb csapat harcolta ki a feljutást.

Jó: Pap M., Péter, Szőts, Tóth M., ill. az egész vendégcsapat.

Buza Barnabás: – Köszönöm a játékosoknak az egész éves teljesítményét, az elnök úrnak a munkáját. Picivel jobb volt a Szombathely, de a játékvezető sem akart ünneprontó lenni. Az elmaradt feljutás miatt keserű a szánk íze, az év miatt kevésbé, hiszen Orosházát visszahelyeztük az országos foci térképére.

További eredmények. Gyöngyösi AK–Pápa Perutz FC 3–0 (1–0), Kállósemjén SE–REAC 1–2 (0–2), FC Dunaföldvár–Semjénháza SE 6–1 (2–1), Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 2–2 (0–0), Dunaharaszti MTK–Mohácsi TE 0–0, Nyergesújfalu SE–Salgótarjáni BTC 0–2 (0–0), Cigánd SE–Monostorpályi SE 2–0 (1–0). A vastag betűs csapatok jutottak az NB III-ba. Osztályozó nélkül feljutott az NB III-ba: Martfűi LSE, Caola SC Sopron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában