Birkózás - Frissítve

2023.06.30. 12:47

Hajduch Nándor kiesett az Eb-n

Pénteken megkezdődtek a szabadfogású küzdelmek a spanyolországi Santiago de Compostellában folyó U20-as Európa-bajnokságon.

Verasztó Lajos

Fotó: Shutterstock

Hajduch Nándor vereséggel kezdett

A viadalon 79 kg-ban hazánkat az idei országos junior bajnok Hajduch Nándor, a Szarvasi Birkózó Egyesület versenyzője képviseli. A húsz tagú mezőny selejtezőjében a szarvasi fiatal az örmény Narek Grigorjan ellen lépett szőnyegre.Az örmény birkózó fiatal kora ellenére rutinos versenyzőnek számít, ezt igazolja, hogy az idei bukaresti U23-as Európa-bajnokságon az ötödik helyen végzett. Az első menetben Grigorjan négypontos előnyre tett szert. A folytatásban a szarvasi fiú mindent megpróbált, de az örmény jól védekezett. Az utolsó percben Hajduch két egypontos akcióval szépített, így 4:2-re Grigorjan nyert, és a magyar birkózó csak akkor folytathatja a vigaszágon, ha az örmény bejut a döntőbe.

FRISSÍTVE  

Birkózás A spanyolországi  U20-as Európa-bajnokságon nem folytathatta a küzdelmet a vigaszágon 79 kg-ban Hajduch Nándor, miután legyőzője az örmény Grigorjan nem jutott a súlycsoport döntőjébe. Az örmény birkózó a nyolc közé jutásért 11:0-ra verte a svéd Larssont, majd a négy közé jutásért 9:4-es vereséget szenvedett a német Eigenbrod elleni találkozóján így nem jutott a fináléba. Mindez azt jelentette, hogy magyar birkózó kiesett, nem folytathatta a küzdelmet vigaszágon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában