Diákolimpia

2023.06.12. 16:12

Bronzérmes kézisek és kosarasok - galériával

Két Békés vármegyei csapat is bronzérmet szerzett a Békéscsabán és Gyulán péntektől vasárnapig tartó III. korcsoportos Összevont Kézilabda, Kosárlabda, Röplabda Diákolimpia Országos Döntőjében. A leány kézilabdázóknál a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola, fiú kosárlabdában a békéscsabai Lencsési Általános Iskola is harmadik lett.

Gajdács Pál

Fotó: Kiss Zoltán

A Békés Megyei Diáksport Egyesület 2017, 2019 és 2022 után immáron negyedszer adott otthont az összevont diákolimpiai országos döntőnek (a tavalyit ítélték a tanév egyik legjobb rendezvényének!), és immáron nagy rutinnal rendezte meg a nagy tömeget megmozgató eseményt.

– A különbség a korábbi rendezvényekkel szemben az volt, hogy ezúttal a labdarúgás nem szerepelt a programban – mondta Molnár Diána, a Békés Megyei Diáksport Egyesület titkára. – A két városba mintegy hétszázötven-nyolcvan diák és kísérő érkezett. Csak elismeréssel szólhatok a kollégáimról, akik akik segítették a logisztikát és a szervezést. Büszke vagyok a összeszokott csapatra, mert minden gördülékenyen ment, a csapatok is elismerően szóltak a vendéglátásról, azt hiszem, hogy mindenki azt kapta, amit várt.

Molnár Diána hozzátette, hogy a döntőre már a rendezésre való felkérő levél megérkezése után el szokták kezdeni a munkát.

A kézilabdázóknál a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola lánycsapata dobogóra állhatott, amely a harmadik helyet szerezte meg. A keresztjátékban a komlói Kökönyösi iskolától 26–24-es vereséget szenvedtek, a bronzéremért 20–14-re legyőzték az abonyi Somogyi Imre Általános Iskolát. A Kazinczy fiú együttese hetedik lett.

A röplabdázóknál a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola csapata a bronzéremért küzdhetett a nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskola együttese ellen. A Pest vármegyei csapat 3:0-ra győzött, de a viharsarki lányok így is büszkék lehettek a teljesítményükre. A legjobb hazai játékos különdíját Csicsely Ágnes kapta.

A kosárlabdázók Gyulán csatároztak. A békéscsabai Lencsési Általános Iskola a keresztjátékban a körmendi Olcsa-Kiss Zoltán iskolától 65–35-ös vereséget szenvedett, de a bronzmérkőzést 79–42-re megnyerték a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium csapata ellen, így dobogóra állhattak. A békéscsabai Latorczai Levente bekerült a torna All-Star csapatába.

Végeredmény:

Kézilabda. Fiúk: 1. Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola, 2. Mezőszilasi Németh László Általános Iskola, 3. Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolája, 7. Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola. Leányok: 1. Hartai Ráday Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, 2. Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskola, 3. Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola.

Kosárlabda. Fiúk: 1. Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola, Körmend, 2. Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Miskolc, 3. Lencsési Általános Iskola, Békéscsaba. Leányok: 1. Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Miskolc, 2. Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola, 3. Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, 7. Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorló Általános Iskola, Szarvas, 8. Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola.

Röplabda. Fiúk: 1. Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, 2. Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola, 3. Németh László Gimnázium, Budapest. Leányok: 1. Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola, 2. Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola, 3. Váci Mihály Katolikus Általános Iskola, Nagykáta, 4. Erzsébethelyi Általános Iskola, Békéscsaba.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában