Kajak-kenu

2023.05.05. 17:06

Újabb két vármegyei kajakos a világkupán

A kajak-kenusok jövő heti szegedi világkupáján két-két gyomaendrődi és szarvasi nevelésű kajakosért is szurkolhatunk a négyes hajók 500 méteres versenyében. A pénteki, Maty-éri pályán rendezett első válogató versenyen a fiatal Opavszky Márk, Fodor Bence, Balogh Gergely, Szendy Maximilián kvartett bizonyult a legjobbnak a délelőtti programban.

B. M.

A már biztos résztvevő Kuli István, Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Tótka Sándor alkotta egység most nem szállt vízre, a másik hajó indulási jogát pedig szoros csatában szerezte meg az Opavszky, Fodor, Balogh, Szendy összeállítású csapat. Az egység tagjai 2001-es, illetve 2002-es születésűek, Opavszky Márk egykor Szarvason Kuli Istvánnak volt klubtársa, Fodor Bence pedig az olimpiai bajnok Tótka Sándorral evezett együtt a KIS Gyomaendrőd műhelyében.
– Nagyon szoros volt a futam, melyet az utolsó húsz méteren tudtunk megnyerni, ám bízunk benne, hogy tudunk még fejlődni a világkupáig –  jegyezte meg a célban Fodor Bence.

A szarvasi társa konkréten utalt rá, hogy hol lehet javítani.

– A rajtban mindenképpen fejlődnünk kell, mert az most nem alakult túlságosan jól, de a pályán sikerült visszahoznunk az ott elhagyott időt, és hál'Istennek sikerült elsőként besiklanunk a célba – részletezte Opavszky Márk, aki társaival negyedszer ült ebben az összetételben a négyesben.
Eredmény. Férfiak. K-4 500 m: 1. Opavszky Márk, Fodor Bence, Balogh Gergely, Szendy Maximilián (MTK, Kovács Katalin Akadémia, MVM Szegedi Vízisport SE, MTK) 1:22,630 perc, 2. Kirkov Valentin Iván, Keresztes Kristóf Domonkos, Kovács Gergő, Kovács Márk (Vasas SC-ARC-S Group) 1:22,719, 3. Noé Zsombor József, Béke Kornél, Noé Bálint, Erdőssy Csaba (Merkapt-Mekler László SE, KSI SE, Budapesti Honvéd SE, Graboplast Győri VSE) 1:23,898.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában