Békéscsabai RSE

2023.05.23. 17:33

Tehetségkutató napot tartottak a röplabda akadémián

Immár hagyománnyá vált, hogy a Békéscsabai RSE „Tehetségkutató napokat” tart a Békéscsabai Röplabda Akadémia sportcsarnokában.

G. P.

Általános iskolák alsós diákjai számára szerveztek sportnapot.

Forrás: Brse.hu

– Ezek olyan rendhagyó testnevelésórák, amikor általános iskola alsós diákok számára szervezünk egy vidám hangulatú sportnapot. Kettős célunk van ezen eseményekkel: egyrészt felhívni a gyerekek figyelmét a sportolás, testmozgás fontosságára és örömére (a vidám arcokból arra következtettünk, hogy ez jól sikerült), másrészt olyan gyakorlatokat végeznek a gyerekek játékos keretek között, amelyekkel szakembereink fel tudják mérni, hogy kikből lehetnek jó röplabdajátékosok – olvasható a BRSE hivatalos honlapján.

Kedden a Belvárosi Általános Iskolából 26, az Erzsébethelyi Általános Iskola két tagintézményéből 27, míg a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Általános Iskolából 28 gyermek mutatta meg, hogy mennyire ügyesen kezeli a labdát. Az 1. és 2. évfolyamos diákok feladatai között kislabdadobás, labdavezetés szlalomban, helyből távolugrás, labdapassz falra szerepeltek.

– A visszajelzések alapján mindenki jól érezte magát, a gyakorlatok elvégzését követően pedig mindenkit megvendégeltünk egy müzliszelettel és egy almával. Tervünk, hogy minden békéscsabai iskolára sor kerüljön és rendszeressé váljanak ezen felmérő napok, amelyeken a jövő tehetségeit kutatjuk! – írta a brse.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában