Tereplövészet

2023.05.16. 13:48

Szétlövéssel lett harmadik Sutyinszki

G. P.

Sutyinszki István a kép jobb oldalán

Forrás: BMH

Az idei Hunter Field Target Magyar Kupa versenysorozat 3. fordulóját Győrött rendezték meg. A viadalon elindult a szarvasi Sutyinszki István is, aki szétlövés után a 3. helyen helyen zárt.

– A pálya nehéz volt, sok célt nagy szögben felfelé és lefelé kellett meglőni – számolt be a versenyről Sutyinszki István. – A versenyzőket zavarta a folyamatos eső és a kavargó szél is. Nekem a verseny eleje egészen jól ment, a nagy szögű célokból csak kettőt hibáztam el. Sikerült az összes álló és térdelő célt leborítanom. A verseny vége felé közeledve a távoli célokon folyamatosan szedtem össze a hibákat, távbecslési hiba és a szél miatt. A versenyt végül 38 ponttal zártam, ami holtversenyben a harmadik helyet jelentette. A 3. hely sorsáról szokás szerint szétlövés döntött. Az egész napos ázás után nem akartunk hosszúra nyúlt szétlövést, ezért megbeszéltük, hogy rögtön a legnehezebb álló pozícióból kezdünk, így valószínűleg hamar eldől a szétlövés. Nem igazán így alakult, mert az első két körben mindketten lelőttük a célokat. A harmadik körben viszont én voltam jobb, így a szétlövést megnyerve a harmadik helyen zártam a versenyt.

Sutyinszki ezzel összesítésben a 2. helyen áll a Magyar Kupában. A következő fordulót a mogyoródi tereplőtéren rendezik meg május 28-án. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában