Röplabda

2023.05.17. 17:06

Pintér Andrea: „Nagyon jó nyár elé nézünk”

Tíz nap múlva játssza első Európa Liga-mérkőzését a magyar női válogatott. A felkészülés Telkiben zajlik.

G. P.

Pintér Andrea

Forrás: hunvolley.hu

Ahogy arról beszámoltunk a nemzeti csapat az Arany Európa Ligára készül, jelenleg 15 játékossal, benne négy békéscsabaival, a nyitásfogadó ütő, Glemboczki Zóávala, a center Pintér Andreával, a liberó Kertész Petrával és a feladó Bagyinka Fannival.

A keretnek jelenleg a maga 28 évével Pintér Andrea, a Swietelsky-Békéscsaba centere a korelnöke.

– Ez nekem is hihetetlennek tűnik, de valóban így van – nyilatkozta az egyik edzés után a Magyar Röplabda Szövetség hivatalos honlapján. – Azonban ez is jól mutatja, hogy mennyire fiatal ez a mostani keret, de örülök neki, hogy engem is meghívtak, és hogy itt lehetek. Persze igyekszem majd felvenni a versenyt a trónkövetelőkkel. – Annak ellenére, hogy sok játékos most először van itt, azért elég jól ismerjük egymást, hiszen vagy csapattársak vagyunk, vagy a pályán találkoztunk már ellenfélként. Persze össze kell még csiszolódnunk, de úgy gondolom, hogy egy nagyon jó nyár elé nézünk. Hozzátette, az Európa Ligára nem merne jósolni, hiszen azt még nem tudjuk, hogy a másik két rivális válogatott mennyire megfiatalított kerettel vág majd neki sorozatnak, hiszen nem csak a mieinknek, hanem az ukránoknak és a franciáknak is az Európa-bajnokság lesz majd a fő versenye idén.

– Ami a klubidényemet illeti, első szezonomat töltöttem el Békéscsabám és értünk el nagyon szép sikereket, hiszen a Közép-európai Liga megnyerése az elég nagy szó. Nagyon sajnáljuk az elveszített kupadöntőt, mert az csak egy hajszálon múlt, végül csak az ötödik szett ráadásában dőlt el a Vasas javára. A bajnoki döntővel kapcsolatban viszont maradt bennünk hiányérzet, mert a belefektetett munka sajnos a pályán nem jött ki. Én ráadásul talpsérüléssel is küszködtem, s az elődöntőben nem is léptem pályára – zárta gondolatait Pintér Andrea, aki bízik abban, hogy a jövőben elkerülik a sérülések.

A női csapat Európa-liga programja
Május 27., szombat, 19.00: Magyarország–Ukrajna
Május 28., vasárnap, 17.30: Ukrajna–Magyarország
Június 10., szombat, 19.00: Magyarország–Franciaország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában