Vívás

2023.05.11. 11:18

Petrovszki Áron: bronzérem a Magyar Kupáról

Az újoncoknál ranglistavezető Petrovszki Áron két korosztállyal feljebb mutatta meg oroszlánkörmeit a napokban Tatán, ahol a kadet Magyar Kupa 1. fordulóját tartották meg.

G. P.

A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia tehetsége 88 induló között masírozott – majdnem – végig a mezőnyön. A 64-es főtáblára tizenhatodikként került fel, ahol Végh Péter Józsefet győzte le nagyon magabiztosan 15:2-re. A folytatásban két vasasos ifjú, Apjok Balázs, majd Antal Máté Bálint következett, előbbit egy, utóbbi két tussal múlt felül. És itt még nem ért véget a történet, az elődöntőért a BVSC-s Császár Balázst lendületből biztosan verte 15:10-re. Megálljt a későbbi győztes honvédos Kiss Donát Lőrinc parancsolt Medgyesi István tanítványa számára, de még ellene sem adta könnyen magát (12:15). A bronz szépen csillog a kadet mezőnyben!

Petrovszkihoz hasonlóan az AVA-s Juhász Hanna Réka is még újonc korú, de ő is megtette a magáét. A lányoknál 68-an léptek pástra, Hannának a 64 között nem kellett vívnia, a 32-ben már igen, ahol a PTE-PEAC párbajtőrözőjét, Lippai Diánát nagy csatában 13:12-re legyőzte. A nyolcaddöntőben az MTK-s Mosolygó Sára állította meg (8:15), így a 12., klubtársa, Somogyi Alíz a 34. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában