Kézilabda

2023.05.04. 22:44

Nem utópisztikus gondolat a békéscsabai lányok hazai pontszerzése

Az elszalasztott budaörsi alkalom után, hazai pályán gyarapíthatja pontjai számát a Békéscsabai Előre NKSE NB I.-es női csapata. A lila-fehérek hazai környezetben lépnek pályára szombat este 18 órától, amikor is a Kisvárda Maser Good SE gárdája látogat a Városi Sportcsarnokba.

Marija Agbabáék az utolsó négy bajnokin gólínségben szenvedtek. Archív fotó: Bencsik Ádám

Hajrájához érkeztek a 2022–2023-as évi K&H női kézilabda liga küzdelmei, már csak négy forduló áll a mezőny rendelkezésére, hogy javítsa a pozícióját. Az előrés hölgykoszorú esetében elsődleges szempont a bennmaradás kiharcolása, ami újoncként megsüvegelendő teljesítmény lenne, ehhez azonban jól jönnének a küszöbön álló találkozó pontjai. Papp Bálint alakulata ugyanis az élvonalbeli tagsága meghosszabbítását jelentő 12. helyet foglalja el a tabellán. Előnye megnyugtatónak tűnő 5 pont a pillanatnyilag kiesőnek tekinthető NEKA gárdájával szemben, de mivel az akadémisták sorsolása kedvező, ezért az év finisében nagyon oda kell tennie magát a céljai eléréséhez.

A soron következő Kisvárda elleni erőpróba kapcsán egyébként sem eretnekség azt gondolni, hogy Gyimesi Kittiék jó kilátásokkal várhatják a találkozót, akik egy remek finissel, talán még feljebb is léphetnének a tabellán. Az év során egyébként előbb a kupában, majd a bajnokságban csaptak össze, a 16 pontjukkal 10. helyen tanyázó szabolcsiakkal. A második számú sorozatban 20–20-as eredménnyel bravúros továbbjutás lett a vége, az NB I.-ben viszont 28–20-ra a házigazdák bizonyultak jobbnak. Akkor még a vármegyeszékhelyen is jól ismert Bakó Botond irányításával, akit az MTK-tól elszenvedett 31–20-as vereséget követően menesztettek február derekán. A munkakört Dévényi János örökölte meg, akivel 6 pontot gyűjtöttek be a Radojevics Tamara által vezérelt piros-fehérek. Nyertek nyomban Budaörsön, majd „elkapták” odahaza az Érdet és meglepetésre a Vácot. Persze azért ők sem hibátlanok, erre utal legalábbis a legutóbbi háton kívüli bajnokijuk, ahol 28–17 arányú súlyos vereségbe szaladtak bele a NEKA vendégeként. Bohus Bea tanítványainak teljesítménye követendő példa lehet a csabai brigád számára is szombat este.

K&H Női Kézilabda Liga, 23. forduló. Május 6., szombat, 18.00: EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Kisvárda Master Good SE. Vezeti: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában