Ovi-Röpi

2023.05.24. 13:37

Megmozgatta az óvodásokat a csabai röplabdaklub - galériával

Országos kezdeményezésnek köszönhetően a Békéscsabai Röplabda Egyesület már tavalyi indulásakor bekapcsolódott az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány óvodások megmozgatását célzó Ovi-Röpi programjába. A rendezvénysorozatot az alapítvány és a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) szervezi, melynek idén a hatodik állomása szerdán a Békéscsaba.

Gajdács Pál [email protected]

Fotó: Imre György

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványt Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, a legendás Aranycsapat jobbhátvédje alapította. A munkáját irányító kuratórium elnöke Dr. Molnár Andrea, aki kiemelt stratégiai partnerként kezeli a Magyar Röplabda Szövetséget. Ezen együttműködés eredménye az Ovi-Röpi program, melyhez módszertani kézikönyv is készült.

A program létrehozóinak közös célja, hogy az óvodapedagógusok bevonásával a gyerekek megismerhessék a sportág alapjait, és felhívják a figyelmüket a mozgás örömére és fontosságára.

A Békéscsabai Röplabda Akadémia sportcsarnokában szerdán megszervezett eseményt a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület koordinálta. Az Ovi-Röpi programon Varga Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere is látogatást tett. A mintegy 100 résztvevő gyerek a Lencsési Óvoda három tagintézményéből érkezett. 

Lelkesedésben nem volt hiány, az óvodapedagógusok és a Békéscsabai RSE edzői mosolyogva figyelték, irányították és segítették az apróságokat, akiket nem kellett külön biztatni, nemcsak hogy lelkesen, hanem pontosan is végezték a különböző gyakorlatokat.

A programról Nagy Attila, a Békéscsabai RSE utánpótlás vezetőedzője beszélt:

– A program alapvető célja a mozgás megszerettetése, az egészséges életmód népszerűsítése. Hat állomást alakítottunk ki, amely a labdaügyességet, a mozgáskoordinációt, a különböző kis területen történő mozgásformát és a röplabdázás világába történő rávezető gyakorlatokat, így egyebek mellett a zsinórlabdát, vagy a lufival való játékot foglal magába. A gyerekeket hét csoportba osztottuk, egy állomáson tíz percig vannak, egy csoport pihen, hat pedig benn van a pályán. Az érmek és oklevelek mellett nagyon sok ajándékot kapnak. Ez egy olyan nap, amikor minden óvodás jól érzi magát.

Dr. Erdeiné Gergely Emőkétől, a Lencsési Óvoda vezetőjétől megtudtuk, hogy mindhárom tagintézményük képviseli magát az eseményen.

– A Manóvárovi, a Napsugárovi és a Zöldovi nagycsoportosai jöttek el az akadémiára – mondta az óvoda vezetője. – Tehetséggondozás folyik az óvodában, de felzárkóztatás is, így nálunk nincs különbség, hogy mennyire tehetséges egy gyermek, mindenkit ugyanolyan lelkesen és erőbedobással támogatunk. Amikor kiragyognak a picurka tehetségek, akkor a szülőkkel egyeztetünk és javasoljuk a speciális további utat, de ez már az iskolában szokott megtörténni. Még 2015-ben akkreditáltattunk egy képzést, melyen az óvodánk pedagógusai is részt vettek. A gyermeklabda-játékoknak Rudnerné Sipos Hajnalka a felelőse. A testnevelés foglalkozásokon minden héten labdajátékokat, így focit, röplabdát, kézilabdát és kosárlabdát tanítunk. Az itt jelenlévő Futaki Krisztián a focit erősíti.

– Az Ovi-Röpi Kupa sorozat célja, hogy a legkisebb korosztályban minél több gyerekkel megismertessük a röplabdát, hogy később, amikor elmennek iskolába, már ki tudják választani maguknak a röplabda sportágat – mindezt már Bokros Csilla, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány operatív vezetője mondta. – A hat állomásos országos sorozat – amely tavaly itt kezdődött – idén Tatabánya, Balatonfüred, Kaposvár, Szombathely és Dunakeszi után most Békéscsabán fejeződik be.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában