Atlétika

2023.05.15. 14:38

Karsai vb-indulót vert, Bogdán európai szintűt dobott

Több helyszínen álltak rajthoz a Kopp Békéscsabai AC atlétái a hétvégén és több figyelemre méltó eredményt értek el. Kiemelkedik ezek közül a 2004-es születésű Karsai Gábor győzelme a budapesti 10 ezer méteres országos bajnokságon és Bogdán Annabella világszinten is jegyzett egyéni csúcsa gerelyhajításban.

Gajdács Pál [email protected]

Fotó: Laszlo Balogh

Karsai Gábor a junior korosztályban toronymagas esélyesnek számított, ám a felnőttek között már nem feltétlenül az országos bajnokságon, ahol a már világbajnoki résztvevő szekszárdi Szemerei Levente és a vb-indulásra pályázó BEAC-os Csere Gáspár is rajthoz állt.

– Szemerei kétezer méterig vezetett, de Gábor a lovak közé csapott, átvette a vezetést és tizenöt-húsz méterre otthagyta a mezőnyt. Előbb a szekszárdi támadta, majd Csere Gáspár, ám a tanítványom váltott és otthagyva riválisait végül nagy fölénnyel 29:28,01 perccel megnyerte a bajnokságot. Csak dicsérni lehet! – beszélt a versenyről Tóth Sándor, Karsai edzője. – Nemcsak fizikálisan erős, hanem fejben is. Akkor váltott bele, amikor kellett és a legvégén is nagyon gyors volt.

Tóth Sándor elmondta, hogy Gábornak az 5000 méter a fő száma, ezen a távon indul majd a junior Európa-bajnokságon is.

– Nagyon szorgalmas, akar, mindent megtesz az eredményes szereplés érdekében – tette hozzá.

Karsai Gábor így látta a versenyét:

– Nagyon jó versenyt vívtam, nem volt egyszerű, mert két kilométert egyedül futottam, ugyanakkor szerencsés módon saját tempómat tudtam futni. Ez az eredmény, ez a forma jó előrejelzés az Európa-bajnokság előtt. Most már előre nézek és készülök, a hétvégi Paulinyi-emlékversenyre.

A szolnoki Tiszavirág Kupán Bogdán Annabella nyújtott kiemelkedőt, aki gerelyhajításban győzött 61,09 méteres eredményével, ráadásul egyéni csúcsot dobott, ami idén Európában a 3., a világon a 11. legjobb eredmény.

– Korábban is voltak kisebb-nagyobb sérüléseim, majd novemberben meg is műtötték a könyökömet. Hladony Sándor fizioterapeuta rengeteget segített, de nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan utolérem magamat – mondta a Kopp Békéscsabai AC dobóatlétája. – Edzőmmel – aki a válogatott Rivasz-Tóth Norbertet és a szintén gerelyhajító Szilágyi Rékát is felkészíti – nagyon jó munkát végzünk. Persze van még javítanivaló és még ennél is lehet jobbat dobni. Ez az eredmény egy ajándék, és még nem is nagyon néztük a világbajnoki szereplés esélyeit. Megnézzük, hogy tudunk-e többet, hogy milyen további terhelést bírok el. de továbbra is óvatosan, türelmesen készülünk, a dobásszámot is visszavettük. A vb-szint 63,80 méter, de inkább a ranglistára figyelünk. Eddig két versenyem volt, ötöt vesznek alapul, vagyis igyekszünk több hazai versenyen is elindulni.

Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC vezetőedzője a türelem és a kitartás gyümölcsének nevezte Bogdán Annabella eredményét.

– Sokat tesz azért, hogy a sok sérülés után visszatérjen a honi legjobbak közé és mi is támogatjuk ebben. Lesznek még olyan versenyek, amelyeken pontokat gyűjthet – mondta a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában