Tereplövészet

2023.05.31. 12:23

Gyakorlásnak megfelelt a mogyoródi verseny

Nem érkezett meg a várt új távcső, így egy hibás eszközzel kellett versenyezni Sutyinszki Istvánnak a Hunter Field Target Magyar Kupa 4., mogyoródi fordulójában, folyamatosan fújó szélben, nehéz pályán, váltakozó, erdős-bokros és nyílt terepen.

G. P.

Sutyinszki István

A távcső hibája miatt borítékolható volt az utolsó helyezés, de végül mégis sikerült két versenyzőt megelőzni, így a 10. helyen zárta a versenyt.

– Eladtam az eddig használt távcsövemet és rendeltem egy újabb modellt, de sajnos az ígéretekkel ellentétben nem érkezett meg a versenyig – részletezte a gondjait a szarvasi tereplövész. – Nem volt más választásom, felszereltem egy parallax hibás távcsövet, ami azért volt nálam, hogy elvigyem a versenyre, mert a hazai forgalmazója ott átveszi javításra. A távcsőélesség állítása tizenöt méternél kiakadt, ami azt jelentette, hogy a közeli célokat élesebben láttam vele, viszont a távoliakat sokkal homályosabban láttam. Ahogyan várható volt, a közeli célokat mind lelőttem, de a távoliakból rengeteget elhibáztam, és sajnos az álló és a térdelő célok sem mentek most jól. Sajnos ez így alakult, de legalább végiglőttem a versenyt és gyakoroltam egy jót. Remélhetőleg hamarosan megérkezik az új távcsövem, és a következő versenyen már azzal lőhetek – bizakodott Sutyinszki, aki készül az augusztusi Tiszakécskén sorra kerülő Hunter Field Target országos bajnokságra, ahol reményei szerint dobogón végez. A Hunter Field Target Magyar Kupa következő, 5. fordulóját Debrecen-Bánkon tartják szeptember 23-án. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában