Labdarúgás - megye I.

2023.05.04. 16:57

Egymás ellen csatázik a Békés Megyei Kupa két finalistája

A hajrába fordultak a csapatok a megyei I. osztályú bajnokságban, melyben még négy hétvégén át tart a küzdelem. A szombati 24. fordulóban Szarvasra összpontosul a figyelem, ahol a pontvadászat egyik legnagyobb favoritja, az Orosháza vendégszerepel. A Békés Megyei Kupában szerdán leendő vendégeikkel együtt döntőbe kerülő szarvasiak várhatóan nagy önbizalommal, győzelmi reményekkel várják ellenfelüket. Az eggyel több mérkőzést játszó éllovas Végegyházára is kemény dió, a Medgyesbodzás vár. Hibázni ők sem szeretnének.

Gajdács Pál [email protected]

Fotó: Shutterstock illusztráció

Május 6., szombat, 17.00:

Szarvasi FC (3.)–Orosházi MTK-ULE (2.)

Somogyi János, a Szarvasi FC edzője: – Könnyed keddi edzés után szerdán sikeres Békés Megyei Kupa elődöntőt vívtunk a Nagyszénással. A kupa nagyon fontos, hiszen nagy élményt jelent majd a döntő, illetve a Magyar Kupa országos főtábláján való szereplés. Persze a bajnokságban is jól akarunk szerepelni, mert bár lecsúsztunk a bajnoki címről, becsületből meg akarjuk nyerni a mérkőzéseinket, így szombaton az Orosháza ellenit is, hogy jó megítélés alá essen a csapat. Remélem, hogy továbbra is jó hozzáállás jellemzi majd az együttest.

Buza Barnabás, az Orosházi MTK-ULE edzője: – Jelentősen nem fog bővülni a keretünk szombatig, Valach Martin ebben a szezonban már nem fog játszani, Kasuba Dániel és Huszár Gergő sem tér vissza május végénél hamarabb. Egy plusz játékost a kupameccsen már bevetettünk, Endrefalvi Erik testvérét, az Angliából hazatérő Endrefalvi Tamást, akivel szombaton is számolnánk majd. Ha semlegesíteni tudjuk a szarvasiak erősségeit, akkor nyerhetünk és ez a célunk a további két bajnokin is, hogy az utolsó fordulóra úgy menjünk neki a Végegyháza elleni mérkőzésnek. Jó erőállapotban vagyunk és remélem, hogy orosházi néző látogat át Szarvasra, támogatva csapatunkat.

Jamina SE (9.)–Gyomaendrődi FC (8.)

Pozsár Gábor, a Jamina SE edzője: – Az biztató, hogy sok helyzetet kidolgozunk a mérkőzéseken, de még mindig sokat hibázunk. Ha támadunk és gólokat rúgunk, akkor sajnos sebezhetőbbé válik a védelem. Ha stabilak leszünk és azt nyújtjuk, amit az elmúlt mérkőzéseken, bízhatunk a jó eredményben, bár ehhez oda kell figyelnünk a Gyomaendrőd fiatal, gyors játékosaira. 

Végegyházi SE (1.)–Medgyesbodzás SE (7.)

Balázs József, a Végegyházi SE edzője: – Az elmúlt héten sok gólt rúgtunk és szeretnénk a Medgyesbodzás ellen is megtartani ezt a szériát. Hazai pályán természetesen meg szeretnénk nyerni a mérkőzést. Tudjuk milyen játékerőt képvisel az ellenfél és nehéz lesz feltörni a védekezésüket. Vannak korábbról is sérültjeink, legutóbb pedig Bojtos Tamás és Bagyinszki Attila került fel a maródiak listájára. Igyekszünk lendületből végig vinni a hátralévő mérkőzéseinket. 

Gyulai TFC (4.)–Szeghalmi FC (5.)

Sajben Gábor, a Gyulai TFC edzője: – A három „nagy” az Orosháza, a Végegyháza és legutóbb a Szarvas ellen is kiváló hozzáállással játszottak a fiataljaink. Jó lenne, ha a középmezőny csapatai ellen is hasonló futballal rukkolnának ki. A Szeghalom új edzővel már három mérkőzést megnyert, láthatólag egyre jobban összeállt. Több jó képességű focistájuk is van, egyszóval nem lesz könnyű ellenük, de a célunk nem lehet más, mint hogy fiatalos lendülettel megnyerjük a párharcot. Biztosan lesznek változások a csapatban, mert többen is visszatérnek a múlt héten hiányzók közül.

Szabadnapos: Nagyszénás SE (6.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában