Labdarúgás - megye I.

2023.05.27. 21:31

A Végegyháza birtokába kerültek az aranyérmek - galériával

Orosházán 1000 néző előtt döntetlenre végződött a megye I. osztályú pontvadászat bajnoki döntőjének beillő mérkőzése. A döntetlen a Végegyházának kedvezett az aranyérmeket illetően, amely a mérkőzés előtt 2 pontnyi előnnyel rendelkezett a házigazdákkal szemben, akik a hétközi kupafináléhoz hasonlóan az utolsó pillanatokban mentették „ikszre” a rangadót.

BMH-összeállítás [email protected]

Végegyházi játékosok örömtánca a rangadó lefújása után

Fotó: Für Henrik

Nagyszénás SE–Jamina SE 2–1 (2–0)
Megye I. osztályú mérkőzés. Nagyszénás, 100 néző. Vezette: Cristian Coroban (román).
Nagyszénás: Valuk – Szlovák, Lugasi, Takács (Godár), Mátó (Kálmán), Libor, Kukovecz, Péter, Kókai Á. (Simon L.), Kovács L. (Nagy Sz. D.), Márk. Edző: Juhász Norbert.
Jamina: Búr – Simon D., Szaszák, Lipták-Pikó (Fülöp), Bencsik, Villám, Kovács I., Okos, Géczi, Gál, Ökrös. Edző: Pozsár Gábor.
Gólszerző: Mátó (40., 42.), ill. Ökrös (48. – 11-esből). Kiállítva: Kukovecz (44. – utolsó emberként szabálytalankodott), Szlovák (75. – második sárga lap után). Jó: Valuk, Mátó, ill. Gál, Géczi, Kovács I., Bencsik.

Az első félidőben lassan lendültek a csapatok játékba, kevés izgalmas momentum akadt, de idővel a hazaiak átvették az irányítást és néhány gólhelyzet után két akciógóllal előnybe kerültek. A szünet előtt Kukovecz kiállítása miatt továbbra is nyitott maradt a meccs. A második félidő elején a Jamina büntetőből szépített, további izgalmakat adva a meccsnek. Inkább mezőnyjáték folyt, amin a második szénási kiállítás sem változtatott.

Juhász Norbert: – Egy tükörsima mérkőzést tettünk nehézzé saját magunknak. Örülök, hogy vége a szezonnak, köszönjük szurkolóinknak az egész éves támogatást.

Pozsár Gábor: – Az első félidő végén két perc alatt elintéztük magunkat. Összességében mindenkinek jobb, hogy vége a szezonnak.

Asztalos Gábor

Gyomaendrődi FC–Szeghalmi FC 5–4 (2–1)
Gyomaendrőd, 80 néző. Vezette: Gyuga Zsolt.
Gyomaendrőd: Babák – Bartik (Munkácsi), Valach (Szikszai), Forgács, Berta, Szabó P., Piss, Hunya, Molnár T., Hanea, Kovács A. (Farkasinszki). Edző: Karászi László.
Szeghalom: Orvos – Tatár, Darányi, Komódi, Szász, Gál (Laith), Marton, Mező, Csikós (Vincze L.), Cserna R., Takács J. Edző: Földesi Ambrus.
Gólszerző: Komódi (16. – öngól), Molnár T. (45.), Hanea (54.), Piss (75.), Hunya (83. – 11-esből), ill. Mező (26.), Darányi (48.), Marton (50.), Vincze L. (70.). Jó: Molnár T., Hanea, Szikszai, ill. senki.

A kezdeti kiegyenlített játékot követően egy vendég védelmi hiba után szerzett vezetést a GYFC. Tíz minutával később a kapufa segítségével egyenlített a Szeghalom, de közvetlenül a szünet előtt ismét góllal fizettek hibájukért a látogatók. A szünetről azonban ők jöttek ki lendületesebben. Szemvillanás alatt fordítottak, de a hátul kevesebbet hibázó gyomaendrődi fiatalok végül így is mindhárom pontot otthon tartották a változatos mérkőzésen.

Karászi László: – Gólokban gazdag mérkőzésen, megérdemelt győzelmet arattunk.

Földesi Ambrus: – Reméljük, hogy a közönség jól szórakozott!

Vinkovics Attila

Medgyesbodzás SE–Szarvasi FC 3–6 (3–2)
Medgyesbodzás, 60 néző. Vezette: Zahorán János.
Medgyesbodzás: Kurta – Turcsek, Dunai, Nagy K., Kelemen, Oláh A., Bozsó, Szabó Sz., Zsuzsa, Tokaji (Kovács Zsolt), Varga V. Edző: Mazán Zoltán.
Szarvas: Köteles – Kovács Zsombor (Simon R.), Bány, Pilán M., Deli (Barna), Polonszki, Zahorán, Magyar (Ivacska), Furár (Lénárt), Styecz B. (Pilán R.), Czvalinga. Edző: Somogyi János.
Gólszerző: Varga V. (9.), Tokaji (28.), Bozsó (39.), ill. Kovács Zsombor (14.), Magyar (20.), Styecz B. (50.), Simon R. (64.), Barna (83., 85.). Jó: Szabó Sz., Oláh A., Varga V., Tokaji, ill. Czvalinga, Barna, Zahorán.

A hazaiak az első félidőben méltó partnerei voltak a bronzérmesnek. Szünet után rákapcsolt a Szarvas és jó finist kivágva mindhárom pontot begyűjtötte.

Mazán Zoltán: – Jól kezdtünk, a vezetést is megszereztük, és a Szarvas fordítása után sem tört meg a csapat, vissza tudtuk venni az előnyt. A második félidőben folyamatosan „fogytunk el”, mint a szezon során a kispadon. A végére sajnos szétestünk, ezt használták ki a vendégek, bár a játék képében nem volt benne az ilyen arányú vereség. Szeretném megköszönni a csapatnak és a csapatvezetőnek az egész éves hozzáállást és támogatást.

Somogyi János: – Csak úgy, mint az első félévben, remekül álltunk bele a mérkőzésbe. Nagyon szépen köszönöm a klub minden alkalmazottjának, dolgozójának, edzőjének és játékosainak az egész évben nyújtott teljesítményüket. Reméljük, hogy a következő bajnokságban picit fényesebb lesz az érem.

Győri Ferenc

Orosházi MTK-ULE–Végegyházi SE 2–2 (1–1)
Orosháza, 1000 néző. Vezette: Bálint Attila.
Orosháza: Bordás D. – Rau, Szabó Ákos, Harangozó, Darida, Selmeczy (Fehér), Endrefalvi E., Gedó, Miszlai, Szabó Áron (Huszár), Papp M. Edző: Buza Barnabás.
Végegyháza: Nagy B. – Dajcs, Szabó V. (Bagyinszki, Zelik), Vincze D., Szántó, Tóth B. (Gazsi), Simó, Bánfi (Bojtos), Katona, Tanner, Varga T. (Czvalinga). Edző: Balázs József.
Gólszerző: Dajcs Á. (42. – öngól), Endrefalvi E. (94.), ill. Tanner (23., 75.). Jó: Bordás, Darida, Miszlai, ill. az egész vendégcsapat.

A tét hatására rendkívül sok hibával játszott a két csapat, így született a vendégek vezető találata is egy labdaszerzést követően. Még szünet előtt öngól formájában egalizált az Orosháza, nyílttá téve ezzel a meccse a folytatásra. Az idő múlásával azonban kijött a kupadöntő fáradtsága a hazai játékosokon. A végegyháziak frissebbnek bizonyultak, Tanner másodszor is vezetéshez juttatta őket egy kontraakció végén. A hazaiak az utolsó pillanatig becsülettel küzdöttek, és a hosszabbításban sikerült egyenlíteniük, de ezzel nem tudták elvenni riválisuktól a bajnoki címet.

Buza Barnabás: – Csalódottság van bennem. Sajnos a keddi nap fáradtsága meglátszott a csapaton, nem voltunk élesek. Gyermeteg gólokat kaptunk, amit nem bírtunk el.

Balázs József: – Gratulálok a fiúknak az újabb bajnoki címhez! Nagyon sokat dolgoztak, így megérdemelték ezt a sikert a srácok Külön elismerés illeti a gólkirályunkat, Tanner Gergőt.

Betkó Tamás

 

A góllövőlista élcsoportja

29 gólos: Tanner Gergő (Végegyháza).

26 gólos: Bány Bence (Szarvas).

16 gólos: Endrefalvi Erik (Orosháza).

15 gólos: Hanea Márkó (Gyomaendrőd).

13 gólos: Miszlai László (Orosháza), Sebők Martin (Gyomaendrőd).

11 gólos: Tokaji Zsolt (Medgyesbodzás).

10 gólos: Dunai Zoltán (Medgyesbodzás), Furár Róbert Tibor (Szarvas).

9 gólos: Bozsó Milán (Végegyháza 2, Medgyesbodzás 7), Lőrinczi Attila (Gyula).

8 gólos: Darányi Dávid (Szeghalom), László Levente (Szeghalom), Mészáros Máté (Szeghalom), Mező Sándor (Szeghalom), Nagy Szabolcs Dávid (Nagyszénás), Ökrös Dávid (Jamina), Zima Dániel (Szarvas).

7 gólos: Barna Viktor (Szarvas), Kovács Lajos Mihály (Nagyszénás), Nagy Gergely (Gyula).

6 gólos: Berta Zsolt (Gyomaendrőd), Dajcs Ádám (Végegyháza), Marton Lajos (Szeghalom), Péter József (Nagyszénás), Szabó Áron Péter (Orosháza), Varga Viktor (Medgyesbodzás).

5 gólos: Bencsik Csaba (Jamina SE), Bondár Attila (Gyula), Gedó Lóránt (Orosháza), Harangozó Krisztián István (Orosháza), Kovács Zsolt (Gyula), Kovács Zsombor (Szarvas), Lugasi Martin (Végegyháza 4, Nagyszénás 1), Takács Márk Csaba (Nagyszénás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában