Fejlesztés

2023.04.09. 14:55

Takarékos, villanyfényes sportélmény Nagyszénáson

A nagyszénási sportpályán az esti órákban is mozgalmas az élet, képesek ugyanis nappali világosságot biztosítani egy komoly fejlesztés eredményeként.

Cs. I.

Hiánypótló fejlesztés valósult meg a nagyszénási sportpályán

Forrás: Facebook

Az utóbbi évtizedek legjelentősebb, hiánypótló fejlesztéseit sikerült a település tulajdonában lévő Hegyi Lajos Sporttelepen megvalósítani az elmúlt hónapokban, a sporttámogatási rendszernek köszönhetően – a sportért tenni akaró vállalkozások és magánszemélyek segítségével. Március 31-én, kialakítása óta először borulhatott fénybe az új generációs, energiatakarékos LED-világítótestek által településünk egyetlen használatban lévő, nagyméretű labdarúgó pályája – olvasható a Nagyszénás SE hivatalos közösségi oldalán.

Forrás: Facebook

A villanyvilágítás jelentősen javítja az ősztől tavaszig tartó időszakban a sportegyesület öt utánpótlás és egy felnőtt labdarúgó csapatának (mintegy 90 játékos) edzési lehetőségeit. Emellett részben tehermentesíti a kisméretű műfüves pályát is, ami ebben az időszakban nagy mértékben túlterhelt.

A szénásiak egy másik fejlesztésről is beszámoltak: a világítás mellett a gyepszint alá automata öntözőberendezés kiépítése is jelentős mérföldkő a labdarúgópálya életében. Működésének köszönhetően hatékonyabban és víztakarékosabban lehet az öntözést megoldani, a pálya minőségét javítani, a fű tápanyag-utánpótlását elvégezni.

A Nagyszénás SE vezetősége hálás mindazoknak, akik nélkül ezek a fejlesztések nem jöhettek volna létre.

Fotó: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában