Kézilabda – NB I., nők

2023.04.15. 20:28

Sima FTC-siker született Békéscsabán – galériával, videóval

Az újonc ENKSE nem tudta megnehezíteni a jóval magasabb szinten lévő fővárosi zöld-fehérek dolgát az első osztályban.

Papp Bálint

Archív fotó: Für Henrik

A világbajnoki selejtezős párharcok miatt beiktatott két hetes, válogatott szünet után lépett ismét pályára a női kézilabda élvonalban újonc Békéscsabai Előre NKSE. A bentmaradásért küzdő lila-fehérek a hazai és nemzetközi viszonylatban is élcsapatnak számító Ferencvárost fogadták szombat este a városi sportcsarnokban. A fővárosi zöld-fehérek elleni presztízsmérkőzésen a vendégek keretében ott volt a csabai születésű és nevelésű tehetség, Kukely Anna is, aki tavaly nyáron igazolt a Fradihoz és aki először tért vissza ellenfélként a Viharsarokba.

A közelmúltbeli, Győrrel vívott meccshez hasonlóan most is az lehetett a cél békéscsabai szempontból, hogy jó meccsen, felszabadult játékkal olyan teljesítményt mutasson Papp Bálintegyüttese, amelyre lehet építeni május végéig, a hátralévő öt bajnokikon, amelyeken biztosíthatja az együttes az élvonalbeli tagság megőrzését. 

Ehhez képest Papp szemmel láthatóan már az elején sem volt megelégedve játékosaival, korán, a kilencedik percben öt kettes hátrányban időt is kért és nagy hévvel magyarázott a lila-fehér kerettagoknak, akik nehezen boldogultak a masszív vendégvédelemmel. 

Árnyéka volt önmagának az Előre támadásban, sok volt a hiba és a pontatlan megoldás, hiányzott a koncentráció. Sok akciót középen, beállóban próbáltak megoldani a lila-fehérek, de a rutinos ferencvárosi védők olvasták a játékot. A jóval magasabb szintet képviselő FTC lecsapott a könnyelmű hazai megoldásokra, a szünetig fokozatosan növelte az előnyét és gyakorlatilag az első harminc percben mindent eldöntött.

A harminchatodik percben ismét időt kért Papp Bálint, a támadásban több labdát eladó vagy elszóró csapata addig nem tudott betalálni a szünetet követően, így már tizenegy góllal léptek el a fővárosi zöld-fehérek. A tompán játszó Csaba nem tudta megismételni azt a biztató és ötletes kézilabdát, mint amit a győriekkel szemben az első negyvenöt percben bemutatott, így a hátralévő időben csak a ferencvárosi győzelem mértéke volt a kérdés. A Magyar Kupa jövő hétvégi, tatabányai négyes döntőjére, majd a francia Metz elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntős párharcra készülő FTC végül tizenhárom találattal múlta felül a hazai együttest.

Az ENKSE két hét múlva, április 29-én a Budaörs elleni, idegenbeli alsóházi kulcsmérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket.

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 20 FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 33

(10–18)

BÉKÉSCSABA: Gadányi – Horváth G., Lanistanin 3, Bucsi, Mayer Sz. 1, Gyimesi 3, Borbély M. 2. Csere: Razum, Madera-Domokos (kapusok), Giricz L., Andróczki, Termány 1, Hajtai 1, Török F. 1, Vámosi 4 (4), KISS-WALFISCH 4. Edző: Papp Bálint

FTC: Bíró B. – Malestein 5, Bölk 2, TOMORI 1, Kisfaludy 2, Lekics 2, Márton G. 4. Csere: JANURIK (kapus), Klujber 2, Cvijics, Szöllősi-Zácsik 3, Cirjenics-Kovacsics, PAPP D. 5, Stolle 3, Hársfalvi 3, Kukely A. 1. Edző: Elek Gábor

Békéscsaba, 1500 néző. V: Ónodi, Őri. Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–0. 9. p.: 2–5. 14. p.: 3–6. 18. p.: 5–10. 23. p.: 8–13. 37. p.: 11–21. 46. p.: 14–27. 54. p.: 18–30. Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. –

MESTERMÉRLEG

Papp Bálint: – Egyértelműen érvényesült a két együttes közötti különbség. Enerváltak, lassúak voltunk, támadásban nagyon sok labdát eladtunk, ezekből pedig könnyű gólokat szerzett a Ferencváros. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, mégis kicsit csalódott vagyok, mert játékban és fegyelmezettségben valamivel többet vártam volna a csapatomtól.

Elek Gábor: – Nem szeretem ezeket az időszakokat, amikor ennyire kevés idő marad a felkészülésre a válogatott szünet után. De hála istennek nagyon jól működött a védekezésünk és mögötte a kapusteljesítmény is kiváló volt. Sok könnyű gólt lőttünk, ezzel eldöntöttük a mérkőzést.

Vélemények

Kiss-Walfisch Mercédesz, az ENKSE balátlövője

– A meccs első részében lassúak és körülményesek voltunk, nem tudtunk felgyorsulni, a beállójátékot erőltettük, de ebből sok labdát eladtunk, amit kihasznált az FTC. Nem tudtunk átlendülni, nem sikerült megvalósítani azokat a taktikai elemeket, amiket szerettünk volna.

Papp Dorka, az FTC jobbszélsője

– A válogatott időszak után kevés időnk volt együtt edzeni és készülni, de jól megoldottuk a feladatot. Magabiztosan nyertünk, feszes volt a védekezésünk és gyorsan futottunk támadásban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában