Röplabda

2023.04.15. 15:15

Nem akarnak negyedik elődöntőt a békéscsabaiak

Hatalmas, végletekig kiélezett csatát hozott szerdán Balatonfüreden a Swietelsky-Békéscsaba–Szent Benedek Röplabda Akadémia női röplabda Extraliga elődöntője. Ahogy a múlt szombati békéscsabai mérkőzést, úgy a hétközit is öt szettben a Békéscsaba nyerte, amely vasárnap a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban bebiztosíthatja helyét a fináléban.

G. P.

Archív fotó: Imre György

Dörzsölhette a tenyerét a semleges szemlélő mindkét eddigi Békéscsaba–Szent Benedek elődöntőn, hiszen olyan hihetetlen fordulatokat hoztak a találkozók, amelyre talán kevesen számítottak.

Mint emlékezetes, Békéscsabán a tavalyi bajnoki ezüstérmes hozta vissza a sírból a meccset, nulla–kettőről kiegyenlítve, majd a ráadást megnyerve. Füreden ugyanakkor a Csaba szerzett kétszettes előnyt, de ezúttal a 24 pontig jutó azeri szélső ütő, Nikolina Basnakova és a szerb ütő, Jovana Jankovics (16) vezérletével a Balaton-parti csapat egyenlített ki, a döntő játszma azonban ezúttal is a Csabáé lett. Amely elviselte a sérült Pintér hiányát és az első mérkőzésen 29, a másodikon 28 pontot termelő szerb klasszis, Marta Drpa, illetve az ugyancsak remeklő, 24 egységet összehozó török Ceyda Aktas, valamint a center Bodnár Dorottya játékának köszönhetően közel került ahhoz, hogy három mérkőzésen döntse el a továbbjutást az április 28-án kezdődő döntőbe, ahol nagy valószínűséggel a Vasas Óbuda lesz az ellenfél.

Tóth Gábor, a Békéscsaba vezetőedzője egy gondolat erejéig visszatért a korábbi két mérkőzésre:

– Elvesztettük a második meccs felett a kontrollt, amit nem éreztem indokoltnak. A harmadik szettben hibáztunk meccslabdánál, de aztán megint tanúbizonyságot tettünk arról, hogy egy csapat vagyunk, közös az érdek és borzasztó nagy szívvel harcolunk – mondta a klub honlapján a vezetőedző. – Erősek vagyunk, de a szezon végén meg kellene tanulnunk ezt az erőt optimálisabban beosztani. Igazságos a kettő–nullás vezetés, mert mi éltünk a lehetőségeinkkel. Fizikálisan jobb állapotban vagyunk annak ellenére, hogy náluk talán nagyobb a mozgástér a cserelehetőségeket illetően, szóval nem félek attól, hogy hosszú meccs lesz, rövid pedig csak akkor lehet, ha mi gyorsan nyerünk. Most kizárólag erre kell fókuszálni, nem az előző kettőre és nem is a tétre, mert az nem vezet jóra. Lépésről-lépésre, szettről-szettre kell építkeznünk.

Molcsányi Rita szerint pont az az egyik erőssége a csapatnak, hogy szinte az összes 3:2-es mérkőzést meg tudta nyerni a Békéscsaba és nem inogtak meg a kezek a szorosabb szituációkban.

– Persze jobb lenne minden meccset három–nullára hozni, mert mindenki kipihentebb és boldogabb lenne, de ez előny is lehet abból a szempontból, hogy a későbbiekben ezeket a tapasztalatokat tudjuk hasznosítani és nem mondjuk a döntőben kerülünk először ilyen helyzetbe – mondta a csabaiak csapatkapitánya a klub honlapján.

A Swietelsky-Békéscsaba–Szent Benedek Röplabda Akadémia találkozó (amit a Hunvolley TV élőben közvetít) vasárnap 17 órakor kezdődik Békéscsabán, melyet Bátkai-Katona Ágnes és Dr. Árpás Krisztina vezet majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában