Labdarúgás

2023.04.20. 16:59

Már csak két gárda verseng a bajnoki elsőségért a megyei első osztályban

A 22. fordulótól két együttes, az Orosháza és a Végegyháza csatázik a megyei első osztály bajnoki aranyérméért. Egyelőre kéz a kézben halad a két gárda, így megmaradt a győzelmi kényszer. Az orosháziak a dobogóról már korábban lemondó Gyula otthonában, a végegyháziak hazai pályán az erősödő Szeghalom ellen meccselnek. Érdekes ütközetre van kilátás Nagyszénáson, ahol a szintén alsóházi Gyomaendrőd vendégeskedik.

Gajdács Pál [email protected]

Forrás: Shutterstock

Április 22., szombat, 17.00

Nagyszénás SE (8.)–Gyomaendrődi FC (7.)

Juhász Norbert, a Nagyszénás SE edzője: – Egy simának tűnő mérkőzést sikerült elveszíteni Szeghalmon. Az ellenfélnek alig volt helyzete, mi pedig úgy kaptunk gólt, hogy a kapusunk kipasszolta az ellenfél játékosának a labdát. Ennek ellenére igaz, hogy idegenben jobbak vagyunk, otthon kicsit nehezebben boldogulunk, sokszor nüanszokon múlik győzelem. Jó lenne nyerni egy kötelező mérkőzést, de ez nem lesz könnyű úgy, hogy Kovács Lajos személyében van egy új sérültünk. Jó hír, hogy Mátó Attila visszatérhet.

Karászi László, a Gyomaendrődi FC edzője: – Megnéztünk ellenfelünk Szeghalom elleni mérkőzését és láttuk, hogy a meccs bizonyos időszakaiban a hazaiak letámadták őket és alig tudtak átjönni a saját térfelükről. Lehet, hogy mi is megpróbálkozunk majd hasonlóval. Nem tudjuk, hogy milyen a nagyszénási pálya, de igyekszünk alkalmazkodni hozzá. Pontokért megyünk Szénásra, de rosszabb esetben a döntetlent is elfogadnánk.

Gyulai TFC (4.)–Orosházi MTK-ULE 1913 (1.)

Sajben Gábor, a Gyulai TFC edzője: – Nem nézegetünk sem előre, sem hátra a tabellán, de azért jó lenne összeszedni magunkat, hiszen a Jamina ellen tíz–egyre is nyerhettünk volna, ehelyett meg kellett elégedni a döntetlennel. A sok kihagyott helyzettel volt a legnagyobb gond. Sajnos rapszodikus a teljesítményünk, az egyik mérkőzésen kiemelkedőt nyújtanak a játékosok, a következőn meg gyengélkednek. Tavaly háromszor is megvertük az Orosházát, persze az egy másik csapat volt. Magunkra figyelünk és szeretnénk megvalósítani azt, amit eltervezünk. Nyéki Boldizsár eltiltás, Bondár Attila sérülés miatt nem fog játszani.

Jamina SE (9.)–Szarvasi FC (3.)

Pozsár Gábor, a Jamina SE edzője: – Egyre több fiatal szerepeltetése kerül előtérbe nálunk, és azt mondhatom, hogy egyelőre megbirkóznak a feladattal. A Szarvas az elmúlt fordulóban gyakorlatilag kiszállt a bajnoki címért folyó versengésből és előfordulhat, hogy egyszerűen csak szeretnének túl lenni ezen a mérkőzésen. Egy jó csapatról beszélünk, de ha mi azzal a hozzáállással lépünk pályára, mint legutóbb, akkor elégedett leszek. Horváth Milán deréksérüléssel küzd, vizsgálatok várnak rá, ki is hagyja a szombati találkozót.

Végegyházi SE (2.)–Szeghalmi FC (5.)

Balázs József, a Végegyházi SE edzője: – Nem a legkedvezőbb előjelekkel utaztunk el Szarvasra, ahol egy nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg. Bíztam az egy pontban, de a végén mellénk állt a szerencse. Nem várok könnyű találkozót a Szeghalom ellen sem, mert a rangadók megnyerése után hajlamosak vagyunk könnyebben venni az ilyen mérkőzéseket, pedig ilyenkor is élesnek kell maradni. A Szeghalom a téli időszak után átformálódott kissé, új edzője is van és nem ismerjük annyira. Viszont elkezdték gyűjtögetni a pontokat, számunkra azonban csak a győzelem az elfogadható. Vannak sérültjeink, de a betegeink gyógyulnak, remélem lesz majd visszatérő.

Szabadnapos: Medgyesbodzási SE (6.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában