Labdarúgás utánpótlás

2023.04.26. 15:19

Felemás hétvégi fordulón vannak túl a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia csapatai

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia hat korosztályos együttese lépett pályára a 16. játékhét hétvégi fordulójában. Az U16-os együttes győzelemmel maradt a tabella élén, az U12-es, az U13-as, az U14-es, az U15-ös és az U19-es gárda azonban pontvesztéssel zárta találkozóját.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock illusztráció

Budapest Honvéd MFA–Békéscsaba 1912 Előre SE 4-3 (1-1)  

Az U12-es labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a Budapest Honvéd MFA otthonában lépett pályára április 22-én.

Békéscsaba 1912 Előre SE: Borzák, Kovács, Béres B., Mészáros, Czifra, Hornok, Csernyeczki, Vass, Rácz. Csere: Benkő, Béres Z., Nagy, Bányai, Bíró, Hoffmann, Belanka. Edző: Hrabovszki Ákos és Hrabovszki Gábor.    

Hrabovszki Ákos elmondta, csapata az elmúlt mérkőzésekhez hasonlóan agilisen, támadó szellemben kezdte a mérkőzést, így több gólszerzési lehetőséget is sikerült kialakítania. A lélektanilag fontos első gólt ennek ellenére mégis a hazai gárda szerezte meg. Pár perccel később egy szöglet utáni kavarodás végén Kovács Ákos elé került a labda, aki egy hajszálpontos lövéssel egalizálta az eredményt. A harmadik negyedben az ellenfél két védelmi megingást kihasználva öt perc alatt két gólos előnyre tett szert. A szünet után egy frissebb, kezdeményezőbb békéscsabai csapat lépett pályára. A frissítésének rövid időn belül meglett az eredménye, előbb Béres Zoltán váltott gólra egy kapusról kipattanó labdát, majd pár perccel később a születésnapos Czifra Balázs ragasztott hatalmas gólt a kapu bal oldalába egyéni játék után. A mérkőzés vége előtt egy jobb oldali beadásról a békéscsabai védők lemaradtak a hosszú oldalon, így ismét egygólos hátrányba került a lila-fehér gárda, amelyet a mérkőzés lefújásáig meg tudott őrizni a hazai együttes.

DVSC–Békéscsaba 1912 Előre SE 5-0 (2-0)  

Az U19-es labdarúgó-bajnokság soros fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata DVSC együtteséhez utazott április 22-én.  

Békéscsaba 1912 Előre SE: Pavló, Komáromi, Borbély, Orvos, Pusztai (Kuzma), Csák, Rajsli (Gedó), Werle, Csikós (Varga), Sztankó, Bíró (Szabó). Csere: Zábráczki. Edző: Marik László.  

Marik László a mérkőzésről elmondta, a hazai csapat sokkal frissebb volt együttesénél, már a legelejétől nagy erőket mozgósított a támadásaihoz. Ennek ellenére a békéscsabai gárda szerezhette volna meg a vezetést, ám a lövés a kapufa fölött suhant el. Ezután nem sokkal egy teljesen jogtalan büntetőhöz juttatta a hazaiakat a játékvezető, amit be is lőttek. A következő pár perceben Pavló kapus védései tartották meccsben a csapatot. A 46. percben az asszisztens gólt jelzett egy olyan szituációban, amikor a labda nem volt túl a gólvonalon. A második félidőben óriási egyéni hibákat vétett a vendég együttes, amit a DVSC kegyetlenül megbüntetett.

ZTE FC–Békéscsaba 1912 Előre SE 2-4 (1-2)  

Az U16-os labdarúgó-bajnokságban szereplő Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a bajnokság 6. fordulójában a ZTE FC együtteséhez utazott április 22-én.  

Békéscsaba 1912 Előre SE: Tóth P. (Bódán), Anda, Avramucz, Göblyös, Molnár, Nagy, Oláh (Szabó), Vörös, Giczey (Jass), Tóth D. (Homoki), Tompa. Edző: Kéri Roland és Fehér Zsolt.    

A vendégcsapat kezdte jobban a találkozót, Vörös már a 3. minutumban bevette a hazaiak kapuját. Pár perccel később a zalaegerszegi együttes kiegyenlítette a találkozó állását, ám Göblyös még a félidő előtt vezetéshez juttatta csapatát. A második játékrészben is hullámzó játék és egy megpattanó lövéssel egyenlített az ellenfél. Ezt követően kicsit javult a játék és több próbálkozás és lehetőség is volt, amelyekből kettőt (Oláh és Molnár) sikerült értékesíteni.  

Budapest Honvéd MFA–Békéscsaba 1912 Előre SE 5-1  

Az U13-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában szereplő Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a bajnokság 22. fordulójában a Budapest Honvéd MFA együtteséhez utazott április 22-én.  

Békéscsaba 1912 Előre SE: Belanka, Jass, Szöllősi, Fülöp, Rotár, Stumpf, Rucz, Papp-Zsolnai, Benyovszki. Csere: Balla, Laurinyecz, Szűcs és Bodnár. Edző: Lászik Milán.  

A hazai együttes kezdte jobban a mérkőzést, már a 7. minutumban meglőtte a találkozó vezető gólját. A békéscsabai gárda a 48. percben Szűcs révén kiegyenlítette a találkozót, a fővárosi csapat azonban újabb négy góllal megnyerte a párharcot.  

Nyíregyházi Spartacus FC–Békéscsaba 1912 Előre SE 7-2 (2-2)  

Az U14-es bajnokság Keleti csoportjában szereplő Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a bajnokság 21. fordulójában a Nyíregyházi Spartacus FC együtteséhez utazott április 22-én.  

Békéscsaba 1912 Előre SE: Hunyadi, Kerepeczki, Milák, Nagy (Babecz), Varga, Szeles (Boldis), Paraizs (Krasznai), Zsilinszki, Győrfi, Mezei, Barta (Závoda). Edző: Dürgő Péter és Lászik Milán.  

Dürgő Péter a mérkőzésről elmondta, csapata az első félidőben, bár vezetést szerzett, de már az elejétől érződött, hogy fásultan mozgott és rengeteg hibával focizott. A csapat rengeteg hibával játszott, lassan döntött, rossz megoldásokat választott. A második félidőben az ellenfél kihasználta hibákat.

Gyirmót SE Győr–Békéscsaba 1912 Előre SE 3-0 (1-0)  

Az U15-ös labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a Gyirmót SE Győr együtteséhez utazott április 22-én.  

Békéscsaba 1912 Előre SE: Kovács, Lyachó, Egri, Benyovszki, Kolarovszki Martin, Bárnai, Lázár (Földvári-Nagy),  Komlósi (Szklenár), Molnár, Aradszki, Dankó (Paulik). Edző: Szeverényi Péter.  

Szeverényi Péter a mérkőzésről elmondta, csapata az első 15-20 percben enerváltan játszott, a párharcok nagy részét elveszítette, ezáltal több helyzetet is kidolgozott ellenfele. A hazai gárda már a 14. percben szerezte meg a mérkőzés vezető gólját, amely azonban a vendég együttesnek adott lendületet. Fordulás után azonnal egy helyzetet alakított ki, viszont az ellenfél öt perc alatt két gólt is szerzett kontrából, amiket egyéni hiba előzött meg. A 20. perctől a lila-fehér együttes próbáltunk játszani a bunkerfocit játszó ellenfél ellen, viszont ezen a találkozón nem volt meg a csapatban az az átütő erő és dinamika, amely sokszor jellemzi a játékot.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában