Kézilabda

2023.04.29. 20:15

A hajrában túl sok lett a hiba

Pont nélkül maradt Budaörsön a Békéscsabai Előre NKSE NB I.-es női csapata, amely remek első félidőt produkált a K&H Női Kézilabda Liga 22. fordulójának szombati mérkőzésén. Szünet után viszont meglehetősen visszaesett gólerőben, ez okozta a vesztét.

B. M.

Moyra-Budaörs Handball–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 25–20 (10–13)

Forrás: Moyra-Budaörs Handball

Moyra-Budaörs Handball–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 25–20 (10–13)

NB I.-es női mérkőzés. Budaörs, 730 néző. Vezette: Andorka Miklós, Hucker Róbert.

Budaörs: VÁRTOK R. – SZABÓ-MÁJER 6, Szabadfi, Schneider 1, Gergely-Zsigmond, Hudák 1, Pálos-Bognár 4 (2). Csere: Varjas-Sipeki (kapus), Szekerczés 4 (2), Gorilszka 3 (1), Tóth M. 1, Smid, Bánfai, Nagy L., BRAUN 4, Mlinkó 1. Edző: Buday Dániel.

Békéscsaba: Razum – Andróczki 2, Gyimesi 4, Mayer, Bucsi 2, M. Agbaba 3 (2), Borbély. Csere: Gadányi, Szabó D. (kapusok), Termány 2, Hajtai 3, Horváth G. 1, Vámosi 1, Giricz 1, Török, Kiss-Walfisch 1. Vezetőedző: Papp Bálint.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 2/2.

Az eredmény alakulása. 3. p.: 0–2, 10. p.: 3–2, 16. p.: 6–6, 20. p.: 7–10; 27. p.: 10–11, 36. p.: 13–16, 49. p.: 18–17, 53. p.: 20–20, 57. p.: 23–20.

Két csabai gól nyitotta a találkozót, a budaörsiek a 8. percben találtak először a kapuba, igaz nyomban fordítottak is. Nem sokat váratott magára Papp Bálint időkérése, azt követően a félidő derekáig kart-karba öltve haladt egymással a két együttes. Marija Agbaba és Andróczki Flóra találataival ekkor újból kétgólos előnyt szerzett a Csaba, majd erre Termány Rita is rápakolt egyet (7–10). A házigazdák próbáltak „kapaszkodni”, de két egymást követő kétperces büntetés megtörte őket. A vendégek remekül védekeztek ebben az időszakban, Hajtai Vanessza vállalkozókedvének köszönhetően pedig a hajrában visszaállították a korábbi legnagyobb fórjukat.

A második félidő elejére átmentették lendületes játékukat a lilák, akik változatlanul a széleken voltak eredményesebbek (36. p.: 13–16). A hazaiak azonban feszesebbé tették a védekezésüket, emiatt közel hét percen át nem láthatott csabai gólt a publikum. Hiába védett jól Marina Razum, a társai a következő negyedórában csak Bucsi Lili révén tudtak eredményesek lenni, ezt kihasználva 18–17-re fordított a Budaörs.

A csabai tréner látva játékosai elemi hibáit időt a 49. percben. Hatásos fegyvernek bizonyult, tanítványai egy rövid időszakra visszataláltak a helyes útra, 20–20-nál azonban ismét „leragadtak”. Döntő momentumnak bizonyult, hogy az előrések ekkor egy támadásvezetés helyett az ellenfélnek ajándékozták a labdát. A vendéglátók Szabó-Májer Krisztina találataival 23–20-ra elléptek, emiatt Papp Bálint újból játékmegszakításhoz folyamodott, de ekkor már nem volt visszaútja csapatának.

Ezúttal csak annyi öröm jutott a csabai szurkolóknak, hogy a hajrában hosszú kihagyás után ismét kapuba állhatott Szabó Dóra, pedig a csapatuknak reális sanszuk volt a két pont begyűjtésére, csakhogy ennyi elkövetett hibával az élvonalban nem lehet pontot szerezni.

Buday Dániel: – Igazi rangadó kerekedett ebből a mérkőzésből. A csapaton éreztem a feszültséget, ami az elmúlt hetekben ránk telepedett, a helyzetkihasználásunk volt nagyon gyatra. A második félidőben ezen javítottunk, taktikusabban kézilabdáztunk. A siker titka az volt, hogy a védelmünk jól működött és a kapusteljesítményünk is jó volt. Nagyon fontos győzelmet arattunk.

Papp Bálint: – Negyvenöt percig jól kézilabdáztunk, de a második félidőben nem tudtunk meglépni háromról, négyre, beragadtunk, a Budaörs pedig átvette a vezetést. Onnantól kezdve rendre belehibáztunk, nem volt sebessége a támadójátékunknak, a rutinos hazai csapat pedig ezeket a szituációkat jól használta ki. Szerettünk volna pontokat gyűjteni, ezért szomorúak vagyunk, mert több volt ebben a mérkőzésben. Ahhoz, hogy bebiztosítsuk a bennmaradást, még pontra lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában