Tereplövészet

2023.03.08. 17:11

Sérülése ellenére is remekelt Sutyinszki István

Elkezdődött a versenyszezon a tereplövészetben is. Az idei Hunter Field Target Magyar Kupa első fordulóját a székelyi koronglőtéren rendezték meg a közelmúltban, a mezőnyben ott volt Sutyinszki István is.

A szarvasi kiválóság beszámolója szerint az időjárás megkegyelmezett a versenyzőknek, a belövés idején néhány percig ugyan esett a hó, de hamar elállt és később már csak a néha feltámadó erősebb széllel kellett megküzdenie a résztvevőknek.

Sutyinszki mostantól a két hét múlva a mogyoródi lőtéren sorra kerülő Field Target Magyar Kupa első fordulójára készül Fotó: BMH

– A pálya szokásosan kiválóan felépített volt, az építők maximálisan kihasználták a terep adottságait – mondta Sutyinszki István. – Sok cél raktak ki a fasorok között a mezőkre, és a fák mögött alig látszó célok távolságát nagyon nehéz volt megbecsülni. Voltak célok magasan a fákra felszerelve és egy korongdobó torony tetején is, amit nagyon nagy szögben kellett meglőni, nem volt könnyű feladat. Sajnos egy ideje hátsérüléssel küszködök, becsípődött egy ideg a derekamban, nem tudtam felegyenesedni. Emiatt keveset gyakoroltam a verseny előtt, és nem is vártam dobogós helyezést, csak abban reménykedtem, hogy beleférek az első hatba, ezzel megmarad a helyem a válogatottban.

A viadal napján aztán jól „működött” a szarvasi lövész dereka, a fájdalom is elviselhető volt, így koncentrálhatott a célokra:

– A legnehezebb álló célokból egyet hibáztam, a térdelő célokból pedig mindet ledöntöttem. A nagyon távoli fekvő célokból elhibáztam hatot, részben távbecslési hiba miatt, részben a feltámadó erős szél miatt, ami kifújta a lövéseket a találati zónákból. A versenyt hét hibával, negyvenhárom ponttal zártam. Mint később kiderült ez az első helyre volt elég, a többiek mind több hibát szedtek össze. Magam sem gondoltam a verseny előtt, hogy ilyen jól sikerül az évkezdés! Remélem, ez a jószerencse kitart majd egész évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában